Diyarbakır, festivalin altıncı gününde, sergilerden çocuk etkinliklerine konserlerden atölyelere birçok ev sahipliği yaptı.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde; İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan “Acaibü’l Temaşa” oyunu sahnelenirken, Oda Tiyatrosu Dt Genç Sahne, İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan “Çöp Canavarı” oyununa ev sahipliği yaptı.

Diyarbakır ‘Kültür Yolu Festivali’ Devam Ediyor 2

Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde; Mustafa Erdem ile “Pandomim Atölyesi” gerçekleşti.

Dicle Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi’nde ise Sinema Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Belgesel Eğitim Projesi Atölye Çalışmaları, Belgesel Sinema Atölyesi” Doç.Dr. Hakan Aytekin ve Bahriye Kabadayı Dal’ın katılımıyla düzenlendi.

Diyarbakır Festival

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Yenikapı Hançepek Meydanı’na kurulan Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alıyor. Lisanslı çocuk oyunları ve etkinlikleri ile Karagöz Gölge Oyunu, Nasrettin Hoca Müzikali gibi geleneksel etkinlikler de çocuklarla buluşuyor. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Diyarbakır ‘Kültür Yolu Festivali’ Devam Ediyor 1

Festivalin altıncı gününde çocuklar bilim atölyelerinde yeni bilgiler edinirken, “Meddah Gösterisi” ile gönüllerince eğlendi.

Kayapınar Sahnesi’nde, kostüm tasarımcısı Şeyda Candan Günay ile “Haydi Ejderha Yapalım” etkinliğinde minik katılımcılar eğlenirken öğrendiler.

Diyarbakır Festival 3

Diyarbakır Festival 2

Diyarbakır Festival 1

Kaynak: (Diyarbakır Valiliği Basın)