Bayram nedeniyle kente gelen yerli ve yabancı turistler, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel değerlerine büyük ilgi gösterdi. Özellikle Sur ilçesindeki tarihi hanlar, çarşılar ve el sanatları atölyeleri ziyaretçi akınına uğradı. Hem kentin tanıtımı hem de ekonomik canlılık açısından önemli bir dönem yaşandı.

Diyarbakır Esnafı Bu Yıl Çifte Bayram Yaşadı 2

Tarihi Ulu Camii, Hazreti Süleyman Camii ve Hasan Paşa Hanı gibi simge yapılar en çok ilgi gören yerler arasında yer aldı. Esnaflardan Nihat Altın, ziyaretçilerin Diyarbakır’ın misafirperverliğinden çok etkilendiğini belirterek, “Çok yoğun bir dönemdi. Gelenlere meşhur kahvemizi ikram ettik. Şehrin kültürünü ve nezaketini gören herkes memnun ayrıldı. Satışlarımızda ciddi bir artış oldu” dedi.

Diyarbakır Esnafı Bu Yıl Çifte Bayram Yaşadı 1

Gamze Karacan da bayram boyunca yaşanan hareketliliğin işlerine olumlu yansıdığını ifade ederek, “Bayram dönemi çok güzeldi, hala yoğunluk devam ediyor” şeklinde konuştu.

Tespih dükkanı işleten Nihat Güngör ise sadece kendi işinin değil, tüm esnafın kazançlı çıktığını belirtti. “Gelen turistler alışveriş yapmadan dönmedi. Hediyelikten yiyeceğe kadar birçok ürün ilgi gördü” dedi.

Diyarbakır Esnafı Bu Yıl Çifte Bayram Yaşadı 3

Döner ustası Kerim Yalçın, Diyarbakır’ın bu bayramda büyük şehirleri bile geride bıraktığını dile getirdi. “Kalabalık çok fazlaydı. Yerli yabancı turistler yoğunluk oluşturdu. Burası adeta Taksim’i geçti. İnşallah bu ilgi artarak devam eder” diye konuştu.

Diyarbakır Esnafı Bu Yıl Çifte Bayram Yaşadı 4

Tatlıcı Samet Altınok ve ciğer ustası Şehmuz Kömür de bayram sürecinde satışların katlandığını ve bu canlılığın yıl boyunca sürmesini temenni ettiklerini söyledi.

Kaynak: (İHA)