Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, PKK'ya yönelik düzenlenen bu operasyonlarda, terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen 222 kişi yakalandı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yalova'da gerçekleştirildi.

Mersinde Deas Operasyonu 1672481222 Nl K T Cover

Gözaltına alınan şüphelilerin PKK'ya katılacakları, örgütün kırsal kadrolarında görev aldıkları, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları, finansman sağladıkları, PKK adına işbirlikçi ve kurye olarak faaliyet gösterdikleri, Avrupa'daki örgüt yapılanmalarıyla bağlantılı oldukları, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları ve arama kayıtları bulunduğu belirlendi.

Operasyonlarda ayrıca ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, yüklü miktarda döviz ve Türk Lirası, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Kaynak: Haber Merkezi