Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kentin 17 ilçesindeki kırsal bölgelerde grup mahalle yolları ve bağlantılarında alt temel, dolgu, stabilize ve asfaltlama çalışmaları gerçekleştirerek, ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesini sağlıyor.

225 Kilometrelik Yolda Çalışmalar Sürüyor

Kırsal mahallelerde yeni yol yaparak ulaşım sorunlarını çözen ekipler, vatandaşların güvenliği için titizlikle çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi, 4 ayda 190 kilometrelik yol yapımını tamamlayarak hizmete sunarken, 225 kilometrelik yol için çalışmalarını sürdürüyor.

Di̇yarbakir'da 190 Ki̇lometre Yeni̇ Yol Tamamlandi (3)

45 Bin Ton Sıcak Asfalt Serildi

Yol zeminlerinin bozulmaması için sathi kaplama asfalt serilecek yollarda alt temel ve temel çalışmaları yürüten ekipler, ihtiyaç duyulan bölgelerde kazı dolgu işlemleri de gerçekleştiriyor. Kent genelinde 270 bin metreküp kazı-dolgu, 70 bin ton mekanik malzeme serimi ve 45 bin ton sıcak asfalt serimi tamamlandı. Ayrıca 145 kilometrelik yol sathi kaplama ile yenilendi.

210 Bin Metrekare Kilitli Parke Taşı Döşendi

Yol yapım çalışmalarının yanı sıra, yol kenarlarını da düzenleyen ekipler, 210 bin metrekare kilitli parke taşı döşeyerek kaldırım ve yürüyüş yolları oluşturdu. Ayrıca 11 bin metre bazalt ve beton bordür ile 32 bin metreküp taş duvar yapıldı.

Di̇yarbakir'da 190 Ki̇lometre Yeni̇ Yol Tamamlandi (2)-1

Bin 186 Kilometre Yol Çizgi Çalışması Yapıldı

Tamamlanan yolların güvenliğini artırmak için ekipler, kırsal mahallelerde ve diğer alanlarda toplam bin 186 kilometre yol çizgi çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmaların 302 kilometresi termoplastik, 884 kilometresi ise soğuk çizgilerle yapıldı.

Di̇yarbakir'da 190 Ki̇lometre Yeni̇ Yol Tamamlandi (1)-1

Mevcut Alanlarda Bakım ve Onarım Devam Ediyor

Ekipler, yeni yollar ve kaldırımlar yaparken mevcut alanlarda da bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, kent genelinde 13 bin metrekare kilitli parke taşı ve 17 bin metre bordürde bakım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirildi.

Di̇yarbakir'da 190 Ki̇lometre Yeni̇ Yol Tamamlandi (2)

Kaynak: DBB Bülten