Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları'nın açılışında yaptığı konuşmada, külliye içerisinde yer alan yemekhane, kütüphane, çalışma ve seminer salonları ile engelli bireylere yönelik diş hastanesinin inşa faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek, tüm projelerin hızla tamamlanarak hizmete sunulacağını ifade etti.

Uluslararası Öğrenciler ve Artan Irkçılık

Dünyada 7 milyondan fazla uluslararası öğrenci olduğunu dile getiren Erdoğan, hükümetin, başarılı ve Türk kültürünü tanımak isteyen öğrencileri Türkiye’de eğitim almaya teşvik ettiğini söyledi. Ancak son yıllarda, dış güçlerin körüklediği ırkçılık ve yabancı düşmanlığının bu çabalara zarar verdiğini belirtti. Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerinde karşısındaki adayın "ırkçılık ve yabancı düşmanlığı"na dayalı bir söylem geliştirdiğini, bu dilin temel insani değerlere aykırı olduğunu vurguladı.

Geçmişte Gençlerin Kullanılması ve Türkiye’nin Geri Kalışı

Erdoğan, tarihte Türk gençliğinin iç çekişmeler ve darbe süreçlerinde kullanıldığını ifade ederek, “Türkiye, kendi sorunlarına odaklanmaktan dış dünyadaki gelişmeleri takip edemedi. Diğer ülkeler hızla ilerlerken, biz yerimizde saydık.” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin geçmişte gençler üzerinden ekonomik ve siyasi olarak manipüle edildiğini, bunun topluma büyük zarar verdiğini belirtti.

Gezi Olayları ve Ekonomik Bedeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı olaylarına da değinerek, Türkiye’nin bu olaylardan dolayı doğrudan 1,4 milyar dolar zarar ettiğini söyledi. Erdoğan, bu olayların bir komplo olduğunu vurgulayarak, "Bu kalkışmayı demokratik bir eylem olarak göremeyiz, bağımsız mahkemeler hükmünü vermiştir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin bir daha böyle bir tuzağa düşmemesi için hükümet olarak büyük çaba gösterdiklerini ve milleti tehdit eden her türlü girişimin karşısında durduklarını belirtti.

Kaynak: İLKHA