AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Erdoğan, hükümetin bugüne kadar gerçekleştirdiği projeleri detaylandırdı. AK Parti'nin toplumu doğru analiz etme ve değişimlere uyum sağlama konusundaki başarısına dikkat çeken Erdoğan, “Bu anlayışla özeleştirimizi içten bir şekilde yapıyoruz; eksiklerimizi cesaretle gidermeye çalışıyoruz. Büyük Kongre sürecimizi yalnızca bir 'vitrin yenilenmesi' olarak değil, halkımızın bizden beklediği kapsamlı değişimin temeli olarak değerlendiriyoruz. Kendini yorgun hissedenlerin biraz dinlenmesini ve her arkadaşımın görevinde heyecanını kaybetmeden çalışmasını bekliyoruz. Umudu boşa çıkaranlara hoşgörü göstermeyiz ve bunlara karşı tahammülümüz yoktur,” dedi.

Erdoğan, Türkiye’deki değişimleri gerçekleştirme sürecinde muhalefetin de en azından söylem düzeyinde dönüşüm geçirdiğini belirtti. Başörtüsünün bazı çevreler tarafından "öcü" olarak algılanmasının sona erdiğini ifade eden Erdoğan, “Özgürlük adımları karşısında, 'laiklik elden gidiyor' veya 'ülke bölünecek' korkuları yerini öz güvene bıraktı,” diye konuştu.

Ekonomideki sıkıntıları iyi bildiklerini vurgulayan Erdoğan, enflasyonu tek haneli oranlara çekme hedeflerinin olduğunu belirtti. “Fiyat istikrarını sağlayacak şekilde, enflasyonu kısa süre içinde tek haneli oranlara indirgeyeceğiz. Dar gelirli vatandaşlar ve emekliler başta olmak üzere, tüm kesimlerin rahatlamasını sağlayacağız,” dedi.

Dış politikada da kararlı bir tutum sergileyeceklerini söyleyen Erdoğan, İsrail’in bölgedeki askeri hareketlerine karşı duracaklarını ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Meclis’te ağırlayacaklarını ifade etti. Erdoğan, “Gazze’deki masumların kanını döken soykırımcı canilerle hukuki hesaplaşma sürecini sonuna kadar sürdüreceğiz,” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nesilleri ve gençleri tehlikeli akımlardan koruma konusunda dikkatli olacaklarını vurgulayarak, “LGBT sapkınlığına nasıl yaklaşıyorsak, ırkçı saldırılara da aynı titizlikle yaklaşacağız,” dedi. Program sonunda Erdoğan, AK Parti'ye katılan 13 belediye başkanı ve iki milletvekiline rozetlerini taktı ve partililerle toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İLKHA