Modern manada "yozlaşmanın ve sosyal medyanın" inanç manasında ise "ahir zamanın" açtığı yaralara gerek düşünceleriyle gerekse yaşam tarzıyla merhem olduğuna inandığım bir kişi. Bu yazıda ilham veren karakterimiz, Hikmet Anıl Öztekin olacak.

Öncelikle bu karakteri seçtim, çünkü üniversite sınavına hazırlandığım yıl bana genel manada hayata karşı çok güzel bir bakış açısı kazandırmıştı. Bunun yanında güncelliğini koruduğu için her türlü kesimin ulaşabileceği bir insan. Gelin hep beraber karakterimizi tanımaya başlayalım.

Öğretmen bir anne babanın ilk oğlu olarak Trabzon’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gemi İnşaat Mühendisliğinden mezun olan Anıl Öztekin, iki yıl kadar mesleğini icra ettikten sonra istifa etmiş. Kendisi çokça okunan bir yazar aynı zamanda. Son zamanlarda yazdığı kitaplar milyonlarca insan tarafından okunmuş ve Youtube da yayınladığı kaliteli içeriklerle nice insana ulaşmayı başarmıştır. Onun serüveni kesinlikle 'sevmediği mesleği bıraktıktan sonra ilgi duyduğu yazarlığa adım atan bir mühendisin hikâyesi' değildir. Üniversite hayatını oldukça verimli geçiren yazarın imza attığı projeleri ve hayata geçirdiği düşüncelerinin bugün milyonlarca gence olabilecek en güzel örneklerden biri olduğunu düşünüyorum. İşte bazıları:

Çağin Merhemi̇ Hi̇kmet Anil Özteki̇n 1

"Üniversite süresince sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye genelinde birçok projeye imza attı. Günümüzde dahi birçok üniversite tarafından düzenlenen “Kardeş Okul” projesini ilk olarak 2006 yılında İTÜ’de kendisi başlatarak diğer üniversitelere yayılmasını sağladı. Diyarbakır’da 2 ilköğretim okuluna derslikler ve kütüphane yapımına öncü oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi kampüsünde sigara satışını kaldırttı ve kurduğu kulüple yüzlerce insanın sigarayı bırakmasına yardımcı oldu. İhtiyacı olan öğrencilere destek sağlayan “İTÜ Giysi Odası” gibi birçok sosyal sorumluluk projesinde kurucu pozisyonundaydı. Yeşilay, Sarıay, Toplum Gönüllüleri, Lösev gibi derneklerden ödüller aldı. Dönemin İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin tarafından üniversitedeki sosyal girişim ve başarılarından dolayı 2 yıl üst üste teşekkür ödülü aldı. 2 Yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyinde başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Bunun yanında guzelinsanlar.org platformunun kurucusudur. Platform ilk yılında Afrika’da su bulunmayan 61 köye su kuyusu açmıştır."

Karakterimizi şu an 38 yaşında ve kaliteli içeriklerle, yazdığı kitaplarla nice insana ve özellikle gençlere ışık olmaya devam ediyor. Bu yazıda Anıl Öztekin' i tümüyle tanıtmam mümkün olmasa da insanların onu tanımasını ve hayat felsefesini daha detaylıca anlayıp öğrenmelerini isterim. Modern dünyanın zehirlediği bilinçlerin böyle insanlarla aydınlığa çıkmaya ihtiyacı var. Yoksa en büyük yeteneğinin hayal kurmak olduğunu söyleyen bir yazarın belki de ilerde yazacağı bir kitabının 'zihni bulanık karakterleri' olmaya mahkûm oluruz. Bir yazarın daha yaşamını yitirdikten sonra farkına varılmasını istemedim. Fesleğen adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim mutlaka. Bir sonraki ilham veren karakterimizle tanışıncaya dek, hoşçakalın. 

(YAZAR: ŞEYMA KARADAŞ)

Kaynak: (Haber Merkezi)