Bu doğrultuda, Çok Taraflı İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Zeynep Kızıltan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi olarak görevlendirildi. İkili İlişkiler (Balkanlar) Genel Müdürü Büyükelçi İlhan Saygılı ise Belgrad Büyükelçisi olarak atandı.

İkili İlişkiler (Güney ve Batı Avrupa) Genel Müdürü Büyükelçi Şebnem İncesu, Bern Büyükelçisi; İkili İlişkiler (Kuzey Amerika) Genel Müdürü Büyükelçi Murat Lütem, Beyrut Büyükelçisi olarak yeni görevlerine başlayacaklar.

Diğer atamalar arasında İkili İlişkiler (Orta ve Kuzey Avrupa) Genel Müdürü Büyükelçi Hayriye Kumaşçıoğlu'nun Lübliyana Büyükelçisi, Uluslararası Ekonomik İşler Genel Müdürü Büyükelçi Esen Altuğ'un OECD Daimi Temsilcisi olarak atanması yer alıyor.

Ayrıca, İkili İlişkiler (Asya Pasifik) Genel Müdürü Büyükelçi Esra Cankorur, Wellington Büyükelçisi; İkili İlişkiler (Güney Asya) Genel Müdürü Büyükelçi Oğuzhan Ertuğrul ise Tokyo Büyükelçisi olarak görev yapacak.

Bu atamalarla birlikte, diğer bazı önemli görevlendirmeler de yapıldı. Örneğin, Bakanlık Müşaviri Bekir Gezer Darüsselam Büyükelçisi olurken, Protokol Genel Müdür Yardımcısı Elçi Metin Ergin Juba Büyükelçisi olarak atanmıştır.

Yeni atanan büyükelçilerin görevlerine kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

Kaynak: AA