Aydın’da buğday hasadı devam ederken, alım fiyatları da açıklandı. Konuya ilişkin yapılan son açıklamaya göre birinci grup için 9.500 TL, ikinci grup için 9.200 TL ve üçüncü grup için 8.500 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar…

Aydın’da hasat yapay buğday üreticileri için beklenen açıklama geldi. Aydın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ve Toprak Mahsulleri Ofisi buğday alımına başladı. TARİŞ, buğday fiyatlarını açıklarken gözler Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Adana gibi tarım merkezlerine çevrildi. Bölgedeki çiftçiler, Tarım Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), buğday fiyatlarını açıklamasını bekliyor.

TARİŞ buğday alımına başladı

Aydın’da Buğday Alım Fiyatları Belli Oldu

TMO’nun buğday alım fiyatı henüz belli olmazken aydın Tariş alım fiyatı belli oldu. Konuya ilişkin Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Tolga Önal yaptığı açıklamasında üreticilere bereketli bir sezon diledi.

Aydın başta olmak üzere Ege Bölgesinde buğday hasadı devam ediyor. Aydın-Çine karayolu üzerinde bulunan S. 46 Nolu Aydın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday alımına başladı. Alım fiyatını açıklayan TARİŞ, üreticiden buğday alımını sürdürüyor.

Buğday Alım Fiyatları Açıklandı Hangi Buğday Ne Kadar Alınıyor 1

Hangi buğday ne kadar alınıyor?

S. 46 Nolu Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Tolga Önal, pamukta olduğu gibi buğdayda da üreticinin yanında olduklarını vurguladı. Üreticilere bereketli bir hasat sezonu dileyen Başkan Önal, TARİŞ olarak birinci grup buğday çeşidinin tonunu 9 bin 500 TL, ikinci grup buğday çeşidini 9 bin 200 TL ve üçüncü grup buğday çeşidini 8 bin 500 liradan aldıklarını söyledi.

Ödemeler için zaman verildi

Buğday Alım Fiyatları Açıklandı Hangi Buğday Ne Kadar Alınıyor 2

Ürününü hasat eden üreticiler, buğdayını kantara çıkıp Tariş yetkililerine teslim ediyor. Tariş yetkilileri, buğdaydan numune alıp rutubet ve hektolitre ölçümünü gerçekleştirdikten sonra ürünün sınıfını belirliyor. Buğdayın birinci, ikinci ve üçüncü grupta olduğu belirlendikten sonra çeşidine göre üç hafta içerisinde üreticinin hesabına ücreti yatırılıyor.

Buğday Alım Fiyatları Açıklandı Hangi Buğday Ne Kadar Alınıyor 3

Ürününü alan üreticiler kısa süre içerisinde randevularını alarak TMO’ya akın etti. Buğdayı teslim TMO alım fiyatının açıklanmasının ardından ödeme yapacak. Aydın Tariş, üreticilerden buğday almaları halinde ödemelerini 3 hafta içerisinde yapıyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)