2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı atama kararı ile Samsun Tekkeköy Kaymakamlığı’na atanan Kaymakam Enver Hakan Zengince, bugün Bismil ilçesinde veda ederek ayrıldı.

Bismil Kaymakamı Veda Etti 1

02 Temmuz 2024 tarihinde 2024/186 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile kaymakamlar ve vali yardımcılarının yerleri değişti. Bazı kaymakamlar vali yardımcılıkları görevlerine getirilirken, birçok ile de yeni vali yardımcıları atandı.

Bismil Kaymakamı Veda Etti 10

Kararnamede Bismil Kaymakamlığına Sinop Ayancık Kaymakamı Recep Hasar atanırken, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince ise Samsun Tekkeköy Kaymakamlığı'na atandı.

Kaymakam Zengince’yi yüzlerce kişi uğurladı

 Bismil Kaymakamı Veda Etti 2

20 Ağustos 2021 tarihli ve 31574 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Bismil İlçesine atanan Enver Hakan Zengince, ilçede yaklaşık 3 yıl boyunca görev yaptı. Kaymakam Enver Hakan Zengince, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlere kadar, belediye başkan vekili (kayyım) olarak da görev yaptı.

Bismil Kaymakamı Veda Etti 3

Samsun’un Tekkeköy İlçesine Kaymakam olarak atanan Enver Hakan Zengince, bugün ilçeden ayrıldı.

Kaymakam Zengince’yi uğurlamaya Cumhuriyet Başsavcısı Enes Kocakale, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Turan, İlçe Jandarma Komutanı Haydar Dursun, Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Ufuk Pektürk, Batman Müftüsü Ahmet Durmuş, İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural ve Başkan Yardımcısı Ahmet Çelebi, Hastane Başhekimi Dr. Remzi Güneş, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Bismil Kaymakamı Veda Etti 4

İlçeye veda ederken bir konuşma yapan Kaymakam Zengince,  Bismil ilçesinden hüsnü zanla, iyi duygularla, iyi niyet, saygı ve sevgi ile ayrıldığını ifade etti.

Zengince, konuşmasında şunları ifade etti:

Bismil Kaymakamı Veda Etti 5

Kıymeti Bismilli hemşerilerim değerli mesai arkadaşlarım değerli dostlarımız kıymetli arkadaşlarımız hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum peygamberlerin şehri, sahabelerin şehri, kadim medeniyetlerin başkenti, kıymetli toprakların merkezi hoşgörünün, insanlığın, medeniyetin biriktiği bu bölgede Bismil ilçemizde üç yıla yakın hizmet gerçekleştirdik elimizden geldiği kadar gücümüzün yettiği kadar insanlarımıza hizmet etmeye çalıştık.

 Bismil Kaymakamı Veda Etti 6

“Bismil’deki hemşerilerimize hizmet ettik”

Çalıştığımız bu süre içerisinde başta mesai arkadaşlarımız olmak üzere topluma hizmet ettiğimiz beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla birlikte, hakikaten bu toprakların kadim değerine, bu toprakların medeniyet birikimine, İslam'ın Anadolu'ya açılan kapısı olan bu şehrin ilmine ve irfanına yakışır insanların yaşadığı Bismil’deki hemşerilerimize hizmet ettik. Gerçekten vazife yaptığımız süre içerisinde Bismil’deki her bir vatandaşımız, her bir hanemiz bizi ailesinin bir üyesi bilerek hem hanelerini bize açtılar, hem gönüllerini bize açtılar, ailelerinden bir fert olarak bizi benimsediler.

Bismil Kaymakamı Veda Etti 8

Hizmetlerimizin yerine getirebilmesi için, vazifelerimizin yerine getirebilmesi için yardımlarını, desteklerini bizden esirgemediler. Bu yüreği, gönlü zengin insanlara, hoşgörü sahibi insanlara, bize bu hizmeti sunma imkanı sağlayan bu değerli insanlarımıza çok teşekkür ediyorum, var olsunlar, şerefleri daim olsun.

 

“Her başlangıcın bir sonu var”

Bismil Kaymakamı Veda Etti 9

Biz vazife yaptığımız her yerden bir şekilde ayrılıyoruz her başlangıcın bir sonu var ama burada çalıştığımız süre içerisinde beraber yaşadığımız Bismilli hemşirelerimizin hüsnü zanlarını, iyi niyetlerini bize gösterdikleri sevgiyi, muhabbeti yüreklerimize alarak onlarla beraber bu ilçeden ayrılıyoruz Rabbim bu coğrafyada yaşayan insanlara hayırlı huzurlu güzel gelecekler nasip eylesin bir ve beraber olarak Rabbim onlara yaşamayı nasip eylesin, tırnaklarına saçlarının teline hiç birisinin zarar gelmesin, gerçekten her bir vatandaşımızı, her bir ailemizi, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum Rabbim onları var etsin, şereflerini var etsin, hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum.”

Bismil Kaymakamı Veda Etti 7

Bismil Kaymakamı Veda Etti 11

Bismil Kaymakamı Veda Etti 12

Bismil Kaymakamı Veda Etti 13

Bismil Kaymakamı Veda Etti 14

Bismil Kaymakamı Veda Etti 15

Bismil Kaymakamı Veda Etti 16

Muhabir: (Kamuran Turgay)