Bismil ilçesi Kurtuluş Mahallesinde 20 Mayıs 2024 tarihinde yaşanan silahlı kavgada 2 kişi yaralanmıştı.

Aradan geçen 4 aylık sürenin ardından kavganın tarafları olan İpek ve Aydın aileleri Kanaat Önderleri ve ilçenin ileri gelenlerinin araya girmeleri ile barış sağlandı.

Bismil Kanaat Önderleri ipek ve Aydın aileleri arasında Barış Sağladı

Bismil Kanaat Önderleri barış heyetinden H. Ali Bilmez, H. Ömer Çalın, HÜDA PAR Bismil ilçe Başkanı Hacı Emin Bal, Mele Tahir Azarkan, H. Mehdi Güneş, H. Mehmet Güneş, Hasan Akgül, Şeyh Şeref Hamidi, Şeyh Kemal Hamidi, Mele Muhammed Gülfidan, Mala Bûbê Ailesinden Şeyh Sadık Aydın’dan oluşan barış heyetinin uzun zamandır göstermiş olduğu çabalar sonucunda aileler barışmayı kabul etti.

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 2

Barışmayı kabul eden İpek ve Aydın Aileleri için Köseli Mahallesi Mehmet Ali Tahir Camiinde barış töreni düzenlendi.

Bu husumeti bitirenlerden ve sebep olanlardan Allah razı olsun diyen Şeyh Kemal Hamidi, sözlerini şöyle sürdü; “Bizler bugün iki Müslüman aile arasında bulunan bir husumeti sonlandırmak için bir aradayız. Hamidi ailesi bölgede barış için çalışmaları yapmaktadır. Bu iki aileye düşen burada bu barışı sağladıktan sonra aralarındaki kin ve buğzu bir kenara bırakıp, kuran-ı keremin hükümlerine göre hareket etmeleridir”

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 1

Kanaat önderi ve aileler arasında barışı sağlanmasında katkı sunan Hacı Ömer Çalın ise konuşmasında, “Allah bir daha böyle bir bela, bir musibet her iki aileye de vermesin. Bugün bu barış için bir araya gelen başta her iki ailemiz olmak üzere ve bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." İfadelerini kullandı.

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 5

Barış töreninde konuşan, Mele Muhammed Gülfidan, “İslam bir vücut gibidir. Vücudumuzun bir uzvu ağrıdığında tüm vücut ağrır. İşte herhangi bir yerde iki Müslüman kardeşimiz arasında bir husumet oluştuğunda sadece aralarında husumet bulunan kişiler aileler değil, biz hepimiz rahatsız oluruz. Bu nedenledir ki biz Müslümanlar hem bu dünyayı, hem ahretimizi düşünerek bizi rahatsız edecek davranış ve olaylardan uzak durmalıyız. İnşallah bugün iki aile arasında bulunan bu husumeti bugün burada barışla taçlandı.” Diye konuştu.

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 4

Kanaat Önderi Mele Tahir Azarkan, “Allah bu barışa vesile olan herkesten razı olsun.” Dedi.

Mele Tahir Azarkan’ın dua okumasıyla tören son buldu.

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 3

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 9

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 8

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 7

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 6

Bismil’de 2 Kişinin Yaralandığı Silahlı Kavganın Tarafları Barıştı 10

Muhabir: (Murat Tanrıkulu)