Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından 9 Eylül'de son yolculuğuna uğurlanan Güran'ın Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'ndaki kabrini, kent merkezinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar ziyaret ediyor.

Bazı ziyaretçilerin mezara gelinlik, çiçek, çelenk, hikaye kitabı, okul çantası bıraktığı ve gözyaşı döktüğü görüldü.

377467Be 12Eb 4888 B925 30807363Ea81

BİSMİL KANAAT ÖNDERLERİ ZİYARET ETTİ 

Hunharca katledilmiş olan Narin Güran’ın defnedilmesinden sonra, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri adına Dernek Genel Sekreteri ve Barış Elçisi Nufer Şen, bugün Narin’in Mezarını ziyareti etti. 

Ziyaret ile ilgili görüştüğümüz Nufer Şen konuşmasında “ Bu olay ve buna benzer diğer olaylar ile ilgili olarak çok üzgünüz. Tabir yetinde ise; Sözün bittiği yerdeyiz, zira Her yıl caniler (bunu yapanlar bazen yakın hısım olabilmektedir) tarafından;  hiç bir suçu, günahı olmayan Leyla’lar, Narin’ler,  Sıla’lar ve daha bir çok evladımız katledilmektedirler. Bu katillerin çoğu sinsi ve gizli planlarını uyguladıklarından, bu savunmasız yavrularımızın katillerinin bulunması bazen çok uzun süreler alabilmekte ve Adaletin tecelli etmesi gecikebilmektedir. Fail veya failleri tespit ve derdest etmede yaşanılan gecikmede bazen bizim toplumun çok büyük vebalı olduğunu düşünüyorum. Dedi. 

Zira bazen bu gibi vahşetlerin işlendiğini gören, bilen veya duyanların bile “Duymadım, Görmedim, Bilmiyorum” taktiğini uyguladıkları bilinen bir gerçek olduğunu ifade eden Şen, Fakat  unutulmamalı ki, biz toplum olarak olanları gizlersek, görmemezlikten  gelirsek, neden ben uğraşayım diye düşünür ve susmayı tercih edersek, Leyla’ların Narin’lerin Sıla’ların ve daha onlarca  bebek ve çocukların bu istenmeyen akıbetlerinin bir çok yerde artarak devam edebileceğini, Yavrularımızın kaçırılabileceğini, istismar edilebileceğini veya öldürülebileceğini unutmamamız gerekir. Diye konuştu. 

0Ab9103E 94D3 4961 B88C E0F2Ec8F6222

Bu ve buna benzer olaylar ile ilgili, Kanaat Önderleri olarak temennimiz olduğunu dile getiren, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri adına Dernek Genel Sekreteri ve Barış Elçisi Nufer Şen, Yeni çıkarılacak Kanunlar ile; Çocuklara karşı işlenen suçların cezasının çok daha fazla artırılması, çıkarılacak kanunlarla bu insan müsveddelerinin toplum arasında tekrar rahat bir şekilde dolaşmalarının engellenmesi gibi müeyyidelerin uygulanmasının bu gibi suçların büyük oranda minimize edilebileceğini düşünmekteyiz. Leyla, Sıla, Narin ve isimlerini sayamadığımız bir çok evladımıza karşı yapılan bu Vahşi yaklaşım ve öldürme olaylarına direkt veya dolaylı katılan tüm şahısların En Ağır  Cezayayı almaları ve çocuklara karşı işlenen suçların son bulması, bilgisi, görgüsü olan vatandaşların mutlaka bu bilgilerini Yetkili Mercilerle paylaşmaları bizim temennimizdir. Bu itibarla; Vefat eden Evlatlarımıza Rahmet diliyoruz. Dedi. 

Muhabir: Hamdullah Çetin