Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde sabah saatlerinden itibaren Dicle Nehrinin üzerini kaplayan beyaz köpükler vatandaşları endişelendirdi. Bismil Köprüsünün hemen önünde başlayan köpükleşme nehir boyunca devam ediyor.

Bismil Belediyesi: Balık tüketmeyin, nehrin suyunu kullanmayın!

Bismil Belediyesi, Dicle Nehrinde meydana gelen köpüklenme ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Bismil Belediyesi’nden Yks Duyurusu 2

Belediye Eş Başkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu adına yapılan açıklamada nehrin suyunun hiçbir amaçla kullanılmaması, balık avlanmaması ve tüketilmemesi çağırısı yapıldı.

Yapılan açıklamada, Bismil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından incelemelerin başlatıldığı belirtildi.

Bismil Belediyesi’nden Açıklama Nehrin Suyunu Kullanmayın, Balık Tüketmeyin

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz Dicle Nehri’nde henüz bilinmeyen bir nedenle oluşan köpükle ilgili Belediyemiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından incelemeler başlatılmıştır. Dicle Nehrinde detaylı inceleme yapan Belediyemiz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde görevli uzman ekipleri ilgili incelemelerde bulunmuş olup; Bismil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce de nehrin birçok noktasından laboratuvarda gerekli analizleri yapmak üzere su ve balık numuneleri alınmıştır. Çıkacak analiz sonuçlarına göre tekrar bir değerlendirme yapılıp sonuçlar halkımızla paylaşılacaktır.

Bismil Belediyesi’nden Açıklama Nehrin Suyunu Kullanmayın, Balık Tüketmeyin 1

Laboratuvar sonuçları çıkıncaya kadar tedbir amaçlı değerli Bismil Halkımızın, nehrin suyunu hiçbir amaçla kullanmaması, balık avlamaması ve tüketmemesi önemle rica olunur.”

Bismil Belediyesi’nden Açıklama Nehrin Suyunu Kullanmayın, Balık Tüketmeyin 2

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 10

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 12

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 13

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 11

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 5

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 7

Muhabir: (Nurşen Ağar)