Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, "ihaleye fesat karıştırma" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım" suçlamalarıyla aralarında Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı.

Alaattin Koseler Tutuklandi-1

100 Milyon TL’lik Usulsüzlük WhatsApp Yazışmalarında Ortaya Çıktı

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, belediye ihalelerine katılan 15 ana firma ve bunlara bağlı 60 alt şirketin ortak hareket ettiği belirlendi. Şirketlerin aynı adresleri ve araçları kullandığı tespit edildi.

Bunun yanı sıra, şüphelilerin "Beykoz Kahvecisi" adlı WhatsApp grubunda yaptığı yazışmalar, 100 milyon TL’lik usulsüzlüğün kanıtı oldu. Şirket sahiplerinin ihale teklifleri, ödemeler ve aralarındaki anlaşmalara dair mesajları dikkat çekti.

Örneğin, bir firmanın belediye için düzenlediği usulsüz faturalarla ilgili yazışmada, "Beykoz için aldığımız faturalar var, onlar patlarsa kötü. Bu iş çorap söküğü gibi. Bir yerden sorunlu fatura aldıysa ondan ona, ondan ona gider" ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

3A187332 A348 135D F4C9 6E08051Ee993

Özel Kalem Müdürünün Lüks Yaşamı Dikkat Çekti

Soruşturmada tutuklanan Beykoz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş’ün, emniyetteki ifadesinde 65 bin TL maaş aldığını beyan ettiği, ancak aylık 200 bin TL kira bedeli olan bir rezidansta kaldığı tespit edildi.

Soruşturma İstanbul Medya AŞ’ye de Ulaştı

Soruşturma yalnızca Beykoz Belediyesi ile sınırlı kalmadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Medya AŞ’ye de polis baskını düzenlendi.

Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı şirkette bazı bilgisayarlara el koydu.

Beykoz Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına yönelik soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Kaynak: AA