Bazı medya kuruluşlarında "Batman Üniversitesi'ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı", "Erasmus Parasıyla Zigon Sehpa", "Üniversite, Erasmus ödeneğiyle mobilya takımı almış" gibi başlıklarla yayımlanan haberlerin çarpıtıldığını vurgulayan üniversite, söz konusu raporun sadece tavsiye niteliğinde bulgular içerdiğini ifade etti. Açıklamada, raporda yer alan bulguların asılsız haberlerle yanlış aksettirildiği ve bütçenin ilgili harcama kalemlerinden, usule uygun olarak yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, "Satın alınan büro malzemelerinin, Uluslararası İlişkiler Ofisi'nde öğretim elemanı ve öğrencilerin işlemleri için gerekli ofis ihtiyaçları olduğu, bu alımlarda Kamu İhale Mevzuatı’na aykırı bir durumun olmadığının Sayıştay raporunda da açıkça belirtildiği anlaşılmaktadır." denildi. Ayrıca pandemi ve deprem gibi sebeplerle kullanılamayan bütçelerin sonraki yıllara aktarımının da güncel kurallara uygun olduğu kaydedildi.
Uluslararası Öğrenciler ve Üniversitenin Faaliyetleri
Batman Üniversitesi, her geçen yıl artan uluslararası öğrenci sayısıyla dikkat çekiyor. Açıklamada, üniversitede 27 farklı ülkeden 225 uluslararası öğrencinin kayıtlı olduğu ve 2024-2025 öğretim yılı için bu sayının 300'ü aşmasının beklendiği ifade edildi. Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin aktif çalışmalarıyla kurumsal destek hibelerinde önemli artışlar sağlandığı da belirtildi.
Son olarak, üniversite yönetimi, öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk projeleriyle marjinal grupların etkisinden uzak tutulmaları için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı. Batman Üniversitesi, yapılan haberlerin amacının üniversitenin olumlu faaliyetlerini gölgelemek ve yanlış algı oluşturmak olduğunu belirtti.