Adalet Bakanı Tunç, kamuoyunda tartışmalara yol açan iyi hal indirimi konusuna da değinerek, "İyi hal indirimi her suç için geçerli olmayacak. Bu konuda denetimli serbestlik ve iyi hal uygulamalarını yeniden gözden geçiriyoruz," ifadelerini kullandı.

Ceza Sisteminde Değişiklikler

Bakan Tunç, ceza adalet sisteminin etkinliği ve caydırıcılığı üzerine çalıştıklarını belirterek, "Ceza adalet sistemimizde soruşturma, kovuşturma ve infaz süreçleri çok önemli. Bu sistemin caydırıcı olması gerekiyor," dedi. Ayrıca Yargı Reformu Strateji Belgesi üzerinde 1,5 yıldır çalışıldığını ve bu süreçte 45 binin üzerinde görüş toplandığını dile getirdi.

Cezasızlık Algısına Karşı Düzenlemeler

Tunç, özellikle 2 yılın altındaki suçlarda infazın olmamasının toplumda rahatsızlık yarattığını ifade ederek, yeni düzenlemeyle bu kişilerin de cezaevine gireceğini belirtti.

İyi Hal İndirimi ve Denetimli Serbestlik

İyi hal ve denetimli serbestlik uygulamaları yeniden değerlendiriliyor. Tunç, "İyi hal indirimi her suç için uygulanmayacak. Özellikle katalog suçlara yeni suç tipleri eklenebilir," dedi.

Yeni Yargı Paketi

Adalet Bakanı, Meclis’te gündeme gelecek 10. Yargı Paketi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve paketin gecikmeleri önleyecek, yargı sistemini hızlandıracak unsurlar içerdiğini söyledi. Yargı teklifinin yakında komisyona sunulacağı da açıklandı.

Anayasa Tartışmaları

Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara değinen Bakan Tunç, bu maddelerin tartışma konusu yapılamayacağını ve Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Gebze Hayvan Barınağındaki Ölümler

Gebze’deki hayvan barınağında yaşanan ölümlerle ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Tunç, kanuna aykırı uygulamalar varsa gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi. Ayrıca hayvanları koruma yasasının yanlış anlaşıldığını ve yasanın hayvanları koruma amacı taşıdığını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi