Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili soruşturmaya dair soruları yanıtladı.

Cinayetine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "İddianame hazırlanmak üzere. Son aşamaya geldik, o evde kimlerin beraber olduğu da dahil her şey belli. Dosya elbette gizli, ama iddianame ortaya çıktığında Narin'in katillerinin kim olduğu görülecek. Tabii bunun kararını biz vermiyoruz, bu bir iddianame. İddianame sonrası yargı kararını verecek. Çok önemli verilere ulaştığımızı söylemek isterim.

Diyarbakır Narin Güran’ın Mezarı Açıldı 2

Daraltılmış baz çalışması incelemesinde kimin hangi dakikada nerede olduğu tek tek belirlenmiş durumda. Teknolojinin son imkanları kullanılarak incelemeler yapılıyor. İddianame ile Narin evladımızın katillerinin kim olduğunu tahmin edecek." dedi.

"ÇOK ÖNEMLİ VERİLERE ULAŞILDI"

Bakan Tunç, "Geriye dönük HTS kayıtları incelendi. Daraltılmış baz çakışmasıyla çok önemli verilere ulaşıldı. Teknik çalışmaların son aşamasına gelindi."

 

Bakan Tunç’un açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da Narin Güran'ın Ölümüne Ilişkin Konuştu 5

Soruşturma titiz bir şekilde devam ediyor. Şu anda tutuklular var. Adli kontrollü şüpheliler var. Tespit edilen kamera görüntüleri oldu. TÜBİTAK'ta değerlendirmesi yapıldı. Yaklaşık 250'ye yakın kişinin ifadesi alındı. Geriye dönük HTS kayıtları incelendi.

Daraltılmış baz çakışmasıyla çok önemli verilere ulaşıldı. Teknik çalışmaların son aşamasına gelindi. İddianame hazırlığı süreci başladı. İddianame ortaya çıktığında Narin'in katillerinin kim olduğunu görecekler.

Kaynak: (Haber Merkezi)