Bakan Bolat, konuşmasında şunları dile getirdi:

"TUSAŞ tesislerine gerçekleştirilen hain saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Saldırının zamanlaması da dikkat çekicidir ve doğrudan savunma sanayimizi hedef almıştır."

Bolat, Türkiye’nin savunma sanayinde önemli bir yere geldiğini vurgulayarak, "Savunma sanayinde dünya sıralamasında 11. sıraya yükseldik. 12 milyar dolarlık yıllık üretim kapasitemiz var. Geçtiğimiz yılı 5,3 milyar dolarlık ihracatla kapatmıştık, bu yıl ise hedefimiz en az 6,5 milyar dolar" ifadelerini kullandı.

Bakan Bolat ayrıca, e-ticaretin hızla büyüdüğünü belirterek, "Kovid-19 pandemisi e-ticaretin hızlı büyümesine sebep oldu ve ticaretin vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. 2023 yılında internet üzerinden mal veya hizmet siparişi verenlerin oranı yüzde 49,5’e ulaştı, yani ülkemizde her iki kişiden biri artık internet üzerinden alışveriş yapıyor" dedi.

Dijitalleşmenin birçok alanda büyük bir hızla ilerlediğini vurgulayan Bolat, kamu hizmetleri, ticaret, eğitim ve reklamcılık gibi alanlarda dijital dönüşümün etkisini hissettirdiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi