Bakan Uraloğlu, 120 kilometrelik Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu’nun Kızılcaköy'den başlayıp Kırıkkale-Yozgat Devlet Yolu’na bağlanacağını, 122 kilometrelik Antalya-Alanya Otoyolu’nun ise Serik Kavşağı’ndan başlayıp Konaklı’nın kuzeyinde Batı Kavşağı’nda sonlanacağını kaydetti. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ile yıllık 3,3 milyar lira, Antalya-Alanya Otoyolu ile 6,6 milyar lira tasarruf edileceğini ifade etti.

Uraloğlu, Türkiye’yi çok modlu taşımacılık altyapısıyla uluslararası bir lojistik merkezine dönüştürdüklerini belirterek, karayolu taşımacılığının yük ve yolcu taşımacılığında sağladığı esneklikle ulaşımın önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Son 22 yılda karayollarına yapılan yatırımlarla bölünmüş yol ağının 6 bin kilometreden 29 bin kilometreye çıkarıldığını hatırlatan Uraloğlu, bu sayede ortalama seyahat hızının da saatte 40 kilometreden 90 kilometreye yükseldiğini açıkladı.

Antalya-Alanya Otoyolu’nun ise toplam 122 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Bakan, güzergah boyunca 7 kavşak, 8 tünel, 19 viyadük ve otoyol hizmet tesislerinin inşa edileceğini söyledi. Uraloğlu, bu projeyle bölgedeki turizm, tarım ve ticaret sektörlerinin gelişeceğini ve Antalya-Alanya Otoyolu’nun tamamlanmasıyla yıllık 6,6 milyar lira tasarruf sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Her iki otoyol projesinin de Türkiye’nin geleceği için önemli bir adım olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, projeyi en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İLKHA