Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Kutsal Baytak, Cumhuriyet Örnekköy’de faaliyet gösteren Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında gerçekleştirilen arpa hasadı etkinliğine katıldılar. Başkan Geçit, burada yapılan 40 ton arpa hasadının depremzede çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurdu.

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Geçit, "Yeşilyurt’un tarım ve hayvancılık alanındaki güçlü potansiyelini sürdürülebilir hale getirmek için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Başkan Geçit, tarımsal üretimin ülkenin stratejik alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Tarımsal üretim olmadan ciddi sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle ilçemizdeki tarımsal projelere ağırlık vereceğiz ve depremzede çiftçilere destek olacağız" şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ise, "Yeşilyurt Belediyemizin öncülüğünde gerçekleşen tarımsal hizmetler ve yapılan destekler çiftçilerimize örnek olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek de konuşmasında, "Tarım arazilerinin üretime dahil edilmesi gıda stoğumuzun güçlenmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: İLKHA