Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, Şanlıurfa'da oynanan maçta Kocaelispor'u 3-0 mağlup etti. Maça hakem kararları damga vururken 2 takımın teknik direktörü de maç sonrasında önemli açıklamalarda bulundular.

Maçtan önemli dakikalar

Amedspor 3 – Kocaeli̇spor 4

4. dakikada savunma arkasına atılan topa hareketlenen Assombalonga, kaleci Gökhan Değirmenci tarafından düşürülürken hakem Oğuzhan Aksu, kaleci Gökhan'ı kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Amedspor 3 – Kocaeli̇spor 6

9. dakikada Murat Uçar, ceza sahası sağ çaprazında Muharrem Cinan tarafından düşürüldü. Hakem Oğuzhan Aksu, faul verirken Muharrem'e sarı kart gösterdi. VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Muharrem Cinan'ın sarı kartını iptal ederek kırmızı kart gösterdi.

Amedspor 3 – Kocaeli̇spor 5

17. dakikada Murat Uçar, ceza sahası çizgisinin hemen yanında düşürüldü. Traore'nin serbest vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

32. dakikada Sinan Kurt'un ceza yayı içinde topuk pasında Oktay Aydın'ın sert şutunda top ağlara gitti. 1-0

63. dakikada ceza sahasına yapılan ortaya Traore, voleyle yaptığı vuruşta topu filelere gönderdi. 2-0

87. dakikada Assombalonga'nın ceza sahası içi son çizgisinden pasında Traore, tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. 3-0

Ersun Yanal: “Adil olmayan bir maçta güçlü bir rakibi alt ettik”

Amedspor 3 – Kocaeli̇spor 3

Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kocaelispor maçı sonrası açıklamasında, adil olmayan bir maçta güçlü rakiplerini alt ettiklerini söyledi.

Trendyol 1. Lig'in 4. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, Kocaelispor'u 3-0 mağlup etti. Amed SF Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Futbol çok kritik bir oyun. Her an her şeyin değişebildiği her şeye açık bir oyun. Bugün adil bir oyun oldu mu? Tabii rakip için adil bir oyun olmadı. Çok erken gelen kartlar, rakibin eksik kalması bizim işimize yaradı. Tabii bu adil olmayan oyunu biz daha önce İstanbulspor maçında da yaşadık. Oyun orada adil değildi. Tabii yorumlar kazandığınız zaman başka, kaybettiğiniz zaman başka oluyor. Dolayısıyla bugün ne son, ne ilk olacak. Evet güçlü bir rakibi alt ettik. Daha önümüzde çok maçlar var. Bunların devamını sağlamak adına yapacağımız doğru organizasyonun içinde kalmalı ve buna kenetlenmeliyiz. Biz sahanın içerisinde bunu tamamlamak için uğraşmalıyız. Bugün iyi oldu. Bu milli araya girdiğimiz dönemde herkesin beklentisi vardı onu karşılamış olduk. Maalesef uzun yıllardır yaklaşık Türkiye'de futbol 15 yıldan beri skor sever oldu. Futbol oynamak, futbolun güzel tarafını sahaya koymak ve sahada bunu her iki takımla yapmak artık çok zor. Çünkü skorun alınmadığı bir ortamdaki gerginlikler, futboldan oldukça uzaklaştırıyor. Bugün takım için eleştirebileceğim tek şey odur. Skoru alamadığınız için, skoru geciktirdiğimiz için, maçın uzaması, maçın daha önce koparılmaması, yeterli bulunması, bu bizim için özellikle son dönemlerin skor sever oyununun sonucu olduğunu düşünüyorum. Biz bunu açmak için gayret edeceğiz mi? Evet şampiyonluk yarışında bu maalesef biraz zor çünkü acımasız bir skor talebi var. Bu skor talebini maalesef oyun kalitesi ile birleştirmek çok zor olacak. Her takım için geçerlidir. Biz eksikliklerimizi biliyoruz. Eksik olan oyuncularımız var. Onlar geldiğinde farklı olacağını biliyoruz. Planlamamızı yaptık. Tesislerimiz bu dönüşte bitmiş olacak. Oradaki pratiklik, oradaki organizasyon, oyun becerimiz çok daha yüksek olacak. Bundan sonraki aşamada gelecek bize güç katacaklarla birlikte de hedefimize doğru emin adımlarla yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Sağlam: “Futbol adına çok fazla konuşulacak bir şey yok”

Amedspor 3 – Kocaeli̇spor 2

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Amed Sportif Faaliyetler'e 3-0 yenildikleri maçın ardından, “Türk futbolu adına gerçekten çok üzgünüm” dedi.

Trendyol 1. Ligi'n 4. haftasında Kocaelispor, Şanlıurfa’da karşılaştığı Amed Sportif Faaliyetler'e 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Çok adil bir maç olmadı. Dolayısıyla işin teknik kısmı ile alakalı çok fazla söyleyeceğim bir şey yok. Türk futbolu adına üzgünüm. Bugün bir maç kaybettik. Çok kısa konuşacağım çünkü uzun konuşursam bundan sonraki süreç sıkıntıya girebilir. Sadece söylemek istediğim şu var. Bugün biz bir 3 puan kaybettik ama bu durumu iyi kullanabilirsek Kocaeli şehri, halkı, taraftarımız bu durumu iyi analiz edip, bundan sonrası ile alakalı birlik beraberlik, kenetlenme, birbirimize destek olma, yardım etme anlamında bir duruş sergileyebilirsek bugün kaybettiğimiz 3 puandan çok daha fazlasını kazanacak bir sinerji ortaya çıkarabiliriz. Bizim geleceğimizi daha böyle kolaylaştıracak değerler üretebiliriz. Bugünü bu şekilde bence değerlendirmek lazım. Onun dışında da futbol adına çok fazla konuşulacak bir şey yok. Türk futbolu adına gerçekten çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Amedspor 3 – Kocaeli̇spor 8

Amedspor 3 – Kocaeli̇spor 7

Editör: Kamuran Turgay