Ak Parti Bismil İlçe Başkanlığı 8. Olağan kongresini bugün gerçekleştirdi. Tek aday ve tek liste ile gidilen olağan seçimli genel kurulda hazirunun oylarını alan Muzaffer Cengiz Özaydın başkanlığa seçildi.

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 1

Doğan Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye MKYK üyesi Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile MKYK Üyesi Ali Karakaş, Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı, Galip Ensarioğlu, İl Başkanı Raşit Ocak, Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Muhammet Şerif Aydın, İl Koordinatörü Müslüm Yüksel, önceki dönem Milletvekili Ebubekir Bal, Önceki dönem MKYK Üyesi Alaattin Parlak, İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, bazı ilçe başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 6

Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongreye dair göndermiş olduğu görüntülü mesajı sinevizyona yansıtıldı.

Kongrede konuşan MKYK üyesi Mahir Ünal, millet iradesinin üstünde bir gücün olmadığını söyledi.

Ünal şöyle konuştu:

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 13

“15 Temmuz gecesi ne dedi cumhurbaşkanımız, ‘ben bugüne kadar millet iradesinin üstünde bir güç görmedim, irademize hep birlikte sahip çıkalım ‘ölümüne ölümüne’ dedi ve biz millet iradesi üzerinde yeniden vesayet kurmak isteyenlere müsaade etmedik. Bunu 27 Nisan'da denediler, bunu 17-25 Aralık'ta denediler, bunu Gezi’de denediler 15 Temmuz’da denediler ama bunu denedikleri şeye kim izin vermedi, siz izin vermediniz Ak Partililer izin vermedi. O yüzden biz kimiz sorusunun cevabını iyi hatırlayın siz kimsiniz biliyor musunuz? siz 22 yıldan beri Türkiye'yi taşıyanlarsınız.”

Muhalefetin ülkeye herhangi bir hizmeti olmadığını belirten Ünal;

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 12

“Taş üstüne taş koymayanlar, dikili ağacı bulunmayanlar, bugüne kadar Türkiye'nin tek bir sorununu çözmemiş olanlar, çıkmış bize laf konuşuyorlar. Sen ne yaptın bugüne kadar? Sen hangi sorunu çözdün? Hangi derde deva oldun? Hangi yaraya merhem oldun? ne yaptın sen bugüne kadar? Ama konuşmaya gelince konuşuyorlar onlara biz ne diyoruz onlara biz diyoruz ki ‘tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.’ Bizim 22 yıldan beri geçmişte izimiz var geleceğe de sözümüz var elhamdülillah” ifadelerini kullandı.

Ak Parti MKYK Üyesi Ali Karakaş ise konuşmasında Gazze’de yaşananlara değindi.

Gazze’de yaşananların görünenden ibaret olmadığını vurgulayan Karakaş şunları söyledi;

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 10

“Bu mücadele yeniden esir alınmamanın bir mücadelesidir, bunun arkasında oryantalistik bir akıl var, bunun arkasında bir Haçlı zihniyeti aklı var. Sevgili kardeşlerim karşımızda büyük bir güç var, o güç evimize gelmeden önce onu dışarıda tutmamız gerekiyor bundan dolayı sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ülkemizin savunması güvenliği nereden başlıyor? Gazze’den başlıyor onun için sevgili kardeşlerim Gazze’deki kardeşlerimiz sadece kendileri için savaşmıyor. Aynı zamanda bizler için savaşıyor. Cenabı Allah bu bilinçte olmayı nasip etsin. 2028 seçimlerinde hazırlanırken bu şuurla hareket etmeyi bizlere nasip etsin bir olmayı, beraber olmayı, diri olmayı, güçlü olmayı hepimize nasip etsin. Önceki dönem Bismil ilçe başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum güzel hizmetler yaptılar şimdi yeniden seçildiler. Bu yeni görevlerinde kendilerine başarılar diliyorum.”

Diyarbakır Milletvekili TBMM Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı, Galip Ensarioğlu da kongrede bir konuşma yaptı. 

“Bismil'e yakışır bir kongre sizleri tebrik ediyoruz.” Diyen Ensarioğlu, 31 Mart yerel seçimlerini 7 Haziran 2015 seçimlerine benzetti.

 

“MİLLET BİZDEN VAZGEÇMEDİ MİLLET BİZİ İKAZ ETTİ”

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 8

31 Mart yerel seçimlerinde milletin kendilerini ikaz ettiğini ve gerekli mesajı aldıklarını vurgulayan Ensarioğlu;

“7 Haziran'da millet bizi ikaz etti, ‘ayağa kalkın’ dedi biz bu ikazı aldık başımızın üzerine koyduk. Milletimizin öğrettikleri tavsiyeleri, eleştirileri dikkate alarak 1 Kasım'da %49,5 aldık. En yüksek oyu aldık, şimdi yeniden millet bizi ikaz etti. Biz yaptıklarımızı anlatamadık, hizmetlerimizi anlatamadık ama onlar yalan ve iftira ile büyük bir algı oluşturdular bugüne kadar da siyasetlerini buraya kadar getirdiler.” İfadelerini kullandı.

“Onlar varsın Diyarbakır sokaklarını karıştırsınlar, Öcalan'a özgürlük yürüyüşü yapsınlar”

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 16

Diyarbakır’da DEM Partililerin son dönemde yaptıklarını değerlendiren Ensarioğlu;

“Onlar varsın sokakları karıştırsınlar, bunların yapacağı bir hizmet yok işte belediyeler ellerinde buyurun yapsınlar, hizmetten anlamazlar, hizmeti sevmezler onlar varsın Diyarbakır sokaklarını karıştırsınlar, Öcalan'a özgürlük yürüyüşü yapsınlar bizler o sokaklardaki insanlara huzuru, güvenliği, istihdamı, hizmeti sunacağız bizim işimiz bu.” Diye konuştu.

Yeni seçilen yönetimi tebrik eden Ensarioğlu;

“Ben başkanıma ve ekibine başarılar diliyorum 8. olağan kongremizin Bismil’e, partimize, insanımıza hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi.

Kongrede konuşan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak şunları söyledi;

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 9

“Bugün dünyada İsrail'in zulmünü, katliamını Birleşmiş Milletler kınayamıyor bile, bunun sebebi nedir işte 5 daimi ülke. İşte dünyada hangi lider Birleşmiş Milletler kürsüsünde bu ülkelerin temsilcilerinin yüzüne haykırarak ‘dünya beşten büyüktür’ diyebilmiştir.

Cumhurbaşkanımız bu sebeple mağdurların mazlumların ümididir peki dünyada hangi lider İsrail cumhurbaşkanının yüzüne karşı ‘siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz’ diyebilmiştir. Genel başkanımız, cumhurbaşkanımız başımızda olduğu müddetçe, Türkiye'nin başında olduğu müddetçe bütün dünya bizim şarkımızı dinlemeye devam edecektir.”

Kongrede ilçe başkanlığına seçilen Muzaffer Cengiz Özaydın da bir konuşma yaptı.

Özaydın konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 7

“Bizler Bismil Teşkilatı olarak, Milletvekillerimizin ve İl Başkanımızın öncülüğünde tüm gücümüz ve gayretimizle ilimizin, ilçemizin, bir taraftan hükümet yatırımlarını koordine ederken, bir taraftan da merkezi yönetim desteği ile sağlanan imkanları milletimizin istifadesine sunuyoruz, sunmaya devam edeceğiz.

Allah’ın izniyle 2028’e iddialı bir şekilde şimdiden hazırlanıyoruz.

Elimiz çok güçlü ve bu gücün farkındayız. Birilerinin beyhude çıkışları, yapılmak istenen algı operasyonları boşunadır. Beyhude bir hevestir.

Partimizi çekemeyenlerin kirli algı ve psikolojik, gayri nizami bir mücadele ile karşı karşıya olduğumuzun farkındayız.”

“LGBT gibi ahlaksız ve çirkin örgütlere karşı mücadele edeceğiz”

Aile yapısının korunmasına özen göstereceğiz, LGBT gibi ahlaksız ve çirkin örgütlere, gençlerimize tuzak kuran zehir tacirlerine karşı her zaman mücadele edeceğiz.

‘A kuşağı Z kuşağı’ ile bu ülkenin gençlerine yeni bir kalıp hazırlayanlara Caban el- kürdi ve Meymun el-Kürdi’nin topraklarından şunu söylemek isterim;

Kürtler Müslüman ve dindardır. Geleneklerine ve değerlerine bağlıdır.

Bizim gençliğimiz tek bir kuşağın gençliğidir. Ezeli ve ebedi önderimiz Hz. Muhammed’in kuşağıdır. Biz ümmeti Muhammed’iz! Rehberimiz Kur’an-ı Kerimdir! Yolumuz hakkın ve hakikatin yoludur! Yerimiz mağdurun mazlumun yanıdır. Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları, gavurun kılıfına, girmez ve girmeyecektir.Bizim gençliğimiz 15 temmuzda ne kuşağı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bizler, Emperyalistlerin, Marksistlerin, Siyonistlerin yolundan değil, Hz. Peygamberin ve ecdadının yolundan giden, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından yürüyeceğiz!”

“BİSMİL’İN SORUNLARININ FARKINDAYIZ”

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 17

Değerli Hazirun; Bismil’imizin sorunları var. Bunları biliyoruz. Cumhurbaşkanımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanımızın destekleriyle, İnşallah gücümüzün yettiği kadar bu sorunların çözümü için çaba göstereceğiz.Bismil’in yapısal sorunları;İşsizliği ortadan kaldırmak için, Organize Sanayi Bölgesinin kurulması, sulama kanallarının devreye alınması, gençlerimizi yabancı madde, uyuşturucu ve kumar gibi kötü alışkanlıklardan korunması, marka şehir marka ilçe için, hem tarım, hem de sanayi şehri yapmak için canla başla ve hiç durmadan duraksamadan çalışacağız. Genç nüfus ve eğitim gören evlatlarımızın kaliteli bir eğitimle daha güzel bir geleceğe hazırlanmaları için azami gayret gösteriyoruz. Yollarda, köprülerde, sıkıntılar vardı çözüldü. 1 yıldır takip ettiğimiz ve talep ettiğimiz Asfaltlama çalışmaları neredeyse bitiyor. Yolun geri kalan kısmı için gerekli girişimlerde bulunuyoruz.”

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 1

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 3

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 2

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 5

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 4

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 11

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 15

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi 14

Ak Parti Bismil’de 8. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

Muhabir: (Kamuran Turgay)