Valilik tarafından yapılan açıklamada, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suçların önlenmesi ve temel hak ile özgürlüklerin korunması amacıyla bu kararın alındığı belirtildi. 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesi ve 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesine dayandırılan kararla, 14-28 Eylül 2024 tarihleri arasında, 15 gün süreyle geçici güvenlik tedbirlerinin uygulanacağı ifade edildi.

Açıklamada, yasaklı bölgeler arasında Şırnak merkezdeki Bestler Dereler Bölgesi, Gabar Dağı, Cudi Dağı, Kurt Dağı, Beytüşşebap ilçesindeki Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankay, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebel Dağları, Faraşin Bölgeleri, Altındağları ve Oymakaya bölgeleri yer aldı. Vatandaşların bu bölgelerden uzak durması ve can ile mal güvenliklerinin korunması için girişlerin yasaklandığı ifade edildi.

Bu tedbirlerin alınmasındaki amaç, bölgede yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçilmesi ve yasadışı unsurlara karşı alınacak önlemlerden vatandaşların zarar görmemesini sağlamak olarak belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi