Hasan Gökguz'un babası Mehmet Gökguz: "Hasan'ı morgda gördüğümde her tarafı kanlar içindeydi, ağzında diş kalmamıştı, boynu kesilmişti. Benim ilk gün ciğerim nasıl yandıysa bugün de aynı şekilde yanıyor"

Diyarbakır'da 10 yıl önce Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen gençlerin ailelerinin, evlatlarına duydukları özlem her geçen gün artıyor.

6 8 Ekim Olaylarında Vahşice Katledilen Gençlerin Ailelerinin Acısı Dinmiyor 1

Merkez Bağlar ilçesinde bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken 6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde PKK yandaşlarınca vahşice katledilen Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un ailelerinin acısı dinmiyor.

Evlatlarının mezarlarını ziyaret eden aileler, dua ediyor, gözyaşı döküyor.

“Gazze'de öldürülen çocukları görünce aklıma geliyor”

6 8 Ekim Olaylarında Vahşice Katledilen Gençlerin Ailelerinin Acısı Dinmiyor 2

Öldürülen gençlerden Ahmet Dakak'ın babası Öztekin Dakak, 10 yıl geçse de acılarının halen taze olduğunu söyledi.

Gazze'de öldürülen çocukları gördüğünde aklına kendi evladı geldiğini belirten Dakak, orada çocuklara yönelik yapılan vahşetin bir benzerinin kendi çocuğu ve arkadaşlarına uygulandığını kaydetti.

“Her mezarlığa gelişimizde oğlumun hareketleri gözümün önüne geliyor”

6 8 Ekim Olaylarında Vahşice Katledilen Gençlerin Ailelerinin Acısı Dinmiyor 5

Evlat acısının çok zor olduğunu, bu şekilde öldürülmesinin acılarını katladığını anlatan Dakak, şöyle konuştu:

"Her mezarlığa gelişimizde oğlumun hareketleri gözümün önüne geliyor. Çocuklarımız Allah rızası için belki de onları katledenlerin evine kurban eti götürüyordu ama maalesef çocuklarımızı katlettiler. Çocuğum sağ olsaydı 29 yaşında olacaktı. Askerliğini bitirip gelseydi hemen evlendirecektim. Yaşasaydı belki çocukları olacaktı, en azından o çocuklarıyla avunurduk. Haftada bir veya iki defa oğlumun mezarını ziyaret ediyorum. O zaman yaşadığımız acı her zaman aklımda, unutulacak gibi değil. Bu acıyı Allah kimseye yaşatmasın. 100 yıl da geçse bu acıyı unutamayız."

“Acılarımız ilk günkü gibi taze”

6 8 Ekim Olaylarında Vahşice Katledilen Gençlerin Ailelerinin Acısı Dinmiyor 3

Hasan Gökguz'un babası Mehmet Gökguz ise acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti.

Gökguz, "Hasan'ın acısını hayatta unutamam. Hasan'ı morgda gördüğümde her tarafı kanlar içindeydi, ağzında diş kalmamıştı, boynu kesilmişti. Şu anda benim ilk gün ciğerim nasıl yandıysa bugün de aynı şekilde yanıyor." dedi.

"Ne hakları vardı da bize bunu yaşattılar?”

6 8 Ekim Olaylarında Vahşice Katledilen Gençlerin Ailelerinin Acısı Dinmiyor 4

Baba Mehmet Gökguz, şunları söyledi:

"Ne hakları vardı da bize bunu yaşattılar? Nereye vardılar, ellerine ne geçti? Bu çocukların suçu neydi? Bunların suçu fakirlere et dağıtmaktı. Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Bu acı hayatta unutulmaz çünkü evlat acısı çok zordur. Hele ki bu şekilde işkence yapılarak, her acı yaşatılarak bir ölüm hayatta unutulur mu?"

6 8 Ekim Olaylarında Vahşice Katledilen Gençlerin Ailelerinin Acısı Dinmiyor 6

Kaynak: AA