Türkiye genelinde birçok ili farklı düzeylerde etkileyen zirai don sonrasında bazı sebze ve meyvelerin fiyatlarında artış yaşandığı belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, konuyu yakından takip ettiklerini vurguladı. Hasar tespit çalışmaları tamamlanmadan fiyatlarda oynama yapanlara göz yumulmayacağını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı da vatandaşların temel ihtiyaçlarına erişimini sekteye uğratabilecek fiyat artışlarına karşı harekete geçti. Bakanlık, özellikle gıda ve tarım ürünlerinde arz güvenliğini sağlamak adına arz-talep dengesini ve don olaylarının fiyatlara etkisini yakından izlemeye aldı.

Bu süreçte, fırsatçılığı engellemek amacıyla ülke genelinde kapsamlı piyasa denetimleri gerçekleştirildi. Denetim faaliyetleri, tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi ve piyasa istikrarının korunması amacıyla devam edecek.

Kaynak: AA