Yapılan açıklamada, kendi imkanlarıyla yükseköğrenim görmek isteyen adayların YÖK'ün iznine veya bilgisine ihtiyaç duymadıkları vurgulandı.

Yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen adayların, mezun olduktan sonra herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilendirmelere dikkat etmeleri ve tanınan üniversiteleri kontrol etmelerinin önem taşıdığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurulumuz, yurt dışında eğitim almak isteyen vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla tanınan yükseköğretim kurumları listesini erişime açmış olup, e-Devlet üzerinden veya doğrudan kurulumuzdan bu konuda bilgi alınabilmektedir. Ayrıca, denklik birimimizin web sitesinde, kayıt dönemlerinden önce yurt dışında eğitim görmek isteyen adayları bilgilendirici ve uyarıcı açıklamalar yapılmaktadır.

Kurulumuz, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanlarla adayları kayıt yaptırmaya teşvik eden kişi ve kurumların faaliyetlerinin engellenmesi ve cezalandırılması için yetkili makamlara suç duyurusunda bulunmaktadır. Nitekim, son günlerde medyada 'Yeni Pazar Üniversitesi' olarak yer alan suistimallerle ilgili olarak, yaklaşık bir yıl önce, 17 Ağustos 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulunulmuştur. Kurulumuz, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli bilgilendirme ve uyarıları titizlikle yapmaya devam etmekte ve hukuki süreçleri işletmektedir."

Kaynak: (Haber Merkezi)