Bazı iddialara göre, üniversite sisteminde yapılacak yeni düzenlemeyle aynı üniversite bünyesinde farklı alanlarda eğitim verilemeyeceği öne sürülmüştü. YÖK, bu iddialara karşı yazılı bir açıklama yaparak böyle bir çalışmanın olmadığını bildirdi.

Açıklamada, "Bugün bazı medya organlarında yer alan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberi doğru değildir. Kurulumuz tarafından böyle bir değişiklik çalışması yürütülmemektedir. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan sunumda üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları, ihtisaslaşma programları ve uluslararasılaşma gibi konular ele alınmıştır" denildi.

YÖK, ayrıca, gelecekte yükseköğretimi etkileyecek değişimler üzerine kapsamlı bir sunum yapıldığını, bu çalışmaların katılımcılar tarafından olumlu karşılandığını ve toplantıların devam edeceğini belirtti.

YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyeleri, üniversite sisteminde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını vurgulayarak, "YÖK'ü yıpratmaya yönelik haberlere itibar etmeyiniz" dedi.

Kaynak: İLKHA