"YSK olarak, seçmen listelerini 1 Ekim'de nüfus ve vatandaşlık verilerinden alacağız. Kanun gereği, 1 Ocak'ta başlayacak olan seçim takvimiyle ilan edilen listelerle ilgili işlemleri genelgelerle kamuoyuna duyuracağız. Seçim takvimi içinde, 6 Şubat sonrasında kurulumuzun kolaylaştırıcı kararlar aldığı gibi, askı süresi boyunca benzer kolaylaştırıcı uygulamalar yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca deprem bölgesinde yaşayanlar için adres değişikliği işlemlerini rahatça gerçekleştirebilmeleri için yol haritası belirleyeceğiz.
14-28 Mayıs tarihleri arasındaki seçimlerin ardından, tüm ilçe ve il seçim kurullarında seçim için gerekli malzemelerin stok durumunu ve ihtiyaç listelerini gözden geçirdik. Özellikle oy verme kabinlerinin eskimesi ve kullanılamaz hale gelmesi gibi sorunları ele aldık. Bu nedenle 1 Ocak'a kadar malzeme eksikliklerini giderme çalışmalarını sürdürüyoruz.
DEPREM BÖLGESİ İNCELEMESİ
En erken ekim sonu veya en geç aralık ayında, deprem bölgesine gidip durum tespiti yapmayı planlıyoruz. Takvim başladığında, kurul üyelerimiz veya genel müdür ve yardımcılarımızın son durumu gözden geçirip eksiklik varsa giderme sürecine gireceğiz. Mükerrer oy kullanımı mümkün değil, çünkü seçmen listelerini siyasi partilerle paylaşıyoruz. Bu konuda henüz somut bir şikayet almadık."
ELEKTRONİK OYLAMA PİLOT UYGULAMA
(Elektronik seçim) Elektronik seçimle ilgili mevcut kanuni düzenleme yalnızca yurtdışı seçimleri için geçerli. Ancak yurt içinde böyle bir düzenleme yok. Bu konu parlamentonun yetki alanına giriyor. Şahsi düşünceme göre, Türkiye'de bir gün elektronik oylama yapılacak. Bu, gelecekte gerçekleşebilir, ancak tam olarak ne zaman olacağını öngörmek zordur. Belki pilot uygulamalarla başlayarak seçimlerde kullanılabilir hale getirilir. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz ve üniversitelerden, ilgili odalardan ve bilişim uzmanlarından görüş alarak bir yol haritası oluşturmayı düşünüyoruz.