Düzgün, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın "100. yıl için büyük bir indirim kampanyasını tüm marketlerden bekliyoruz" sözlerine ve bu konudaki çağrısına yanıt veren yazılı açıklamasında, yerel marketlerin, ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde vatandaşların bütçesine destek olmaya devam edeceğini bildirdi.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren 14 perakende derneği, 5,500'den fazla şube ve 100,000'den fazla çalışanıyla hizmet veren yerel marketlerin çatı kuruluşu olan Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun, devletin ve vatandaşın her zaman yanında olduğunu vurgulayan Düzgün, farklı ürün gruplarında her gün yaptıkları indirim kampanyalarına devam edeceklerini vurguladı.
Düzgün, "Buna ek olarak, mevcut indirimlerimizin ötesinde, dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak gereçleri gibi ürünlerde aralık ayının sonuna kadar fiyat artışı yapmama kararı aldık." ifadesini kullandı.
Ömer Düzgün, TPF çatısı altında bir araya gelen yerel işletmecilerin rekabetçi bir ortamda faaliyet gösterdiğini ve her yıl istihdam ve diğer alanlarda katma değer sağladığını belirterek, şunları söyledi:
"En küçük mağazamızda bile vatandaşlara 5,000'den fazla ürün sunuyoruz. Her üründen bir değil, birçok markanın ürününü mağazalarımızda bulabilirsiniz. Sebze-meyve çeşitliliği, süt ve süt ürünleri, bakliyat ve diğer 5,000'den fazla ürün, vatandaşların fiyat ve marka karşılaştırmalarını kolaylaştırıyor. Yerel marketlerde fiyatla uyumlu kalite ve gramaj bazında fiyatlandırma yapıyoruz. Ürünlerimizde kalite kaybı olmuyor."