HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, enflasyon, vergiler, asgari ücret, emekli maaşları ve Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapıcıoğlu, dün Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen önerge hakkında konuşarak, "28 Aralık 2023 tarihinde TCK’nın ve Aile Gençlik Fonu'nun kurulmasına dair kanun teklifimiz 29 Aralık'ta komisyona sevk edilmişti. 45 günlük bekleme süresinden sonra komisyon tarafından incelenmediği için 7 Mayıs 2024'te önerge verdik. Dün bu önergemiz genel kuruldan geçti," dedi. Kanun tekliflerinin henüz yasalaşmadığını belirten Yapıcıoğlu, bu sürece destek veren tüm partilere teşekkür etti.

Yapıcıoğlu, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Bu Suçu İşleyenlerin Cezalandırılmasına Dair Sözleşme'ye Türkiye'nin taraf olduğunu hatırlatarak, "Bu suç bütün insanlığa karşı işlenmiştir. Herkesin bu suçlara karşı etkin mücadelede sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz," dedi.

Enflasyon ve vergiler konusuna da değinen Yapıcıoğlu, "Türkiye'nin öncelikle vergi adaletine ihtiyacı vardır. Vergiler, vatandaş kazandığını harcarken ödediği dolaylı vergilerden oluşuyor. Vergi adaleti sağlanmalı," ifadelerini kullandı. Türkiye'deki enflasyonun daha çok maliyet enflasyonu olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Enflasyonu talep kısmak suretiyle değil, maliyetleri aşağıya çekerek düşürmeliyiz," dedi.

Meclisin Gundeminde Fahis Fiyatlar Var Agir Yaptirim Geliyor 6Fb7F9Fd

Asgari ücret ve emekli maaşları hakkında da konuşan Yapıcıoğlu, "Hiçbir ücret açlık sınırının altında olmamalıdır. Temmuz ayında mutlaka asgari ücret ve emekli maaşlarına önemli bir zam yapılmalı," dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, sendikaların eleştirilerine kulak verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Eksiklikler giderilmeli ve düzenlemeler yapılmalıdır," ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından Yapıcıoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: (İLKHA)