Bakan Uraloğlu, BTK Akademi’nin bilimsel, teknolojik ve sürekli yenilenen bir eğitim yaklaşımıyla 2017 yılında hizmete sunulduğunu hatırlatarak, platformda sunulan programların sosyal sorumluluk bilinciyle, uzman eğitmenler, kamu kurumları, üniversiteler ve ulusal ve uluslararası iş birliğiyle herkese açık olarak sunulduğunu belirtti.
BTK Akademi platformuna her hafta 10 bin yeni kullanıcı katılıyor
BTK Akademi’nin bugün itibarıyla toplamda 2 milyon 258 bin 273 kayıtlı kullanıcıya ulaştığını belirten Bakan Uraloğlu, portalın haftalık görüntülenme sayısının 600 bin ile 650 bin arasında değiştiğini ifade etti. Ayrıca, her hafta yaklaşık 10 bin yeni kullanıcının platforma katıldığını vurgulayan Uraloğlu, BTK Akademi Çevrim İçi Eğitim Portalı’nda Kişisel Gelişim, Sistem, Yazılım, Kariyer Yolu, Regülasyon, Güvenli İnternet, Tasarım, K12, Yapay Zekâ ve İşletme Dünyası gibi 10 ana kategori altında 283 başlıkta, toplam 146 bin dakika çevrimiçi eğitim bulunduğunu açıkladı.
Eğitimlere her yerden erişim sağlanabilecek
Bakan Uraloğlu, BTK Akademi eğitim portalına her yerden erişim sağlanması ve eğitimlerin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla BTK Akademi mobil uygulamasını kullanıma sunduklarını belirtti. Bu mobil uygulama ile masaüstü cihazlara erişimi olmayan kullanıcıların cep telefonlarından eğitimlere erişmelerini ve yeniliklerden haberdar olmalarını hedeflediklerini söyledi. Uraloğlu, "BTK Akademi mobil uygulaması ile masaüstü erişimde olduğu gibi 10 ana kategoride 283 eğitim başlığı katılımcılar için sunulmuştur. Kullanıcılar, tek bir dokunuşla tüm eğitimlere ulaşabilecek ve internetin olduğu her yerden bu eğitimlere katılabilecek. Her yaştan insanımızı BTK Akademi’nin geleceği şekillendiren eğitimleriyle ücretsiz olarak buluşturuyoruz." şeklinde konuştu.
"38 ilde 163 eğitim başlığı altında 6 bin 530 öğrenciye sınıf eğitimi verdik"
Uraloğlu, BTK Akademi ile düzenlenen yüz yüze eğitimlerdeki amacın, çevrimiçi platformdaki başarıyı pekiştirmek olduğunu belirterek, "Bu sayede, yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini bilişim ekosistemine aktif öğrenenler olarak dahil edip yazılım yeteneklerini keşfetmelerini ve bu alandaki yeterliliklerini profesyonellerin rehberliğinde geliştirmeyi hedefliyoruz. Şimdiye kadar 38 ilde 163 eğitim başlığında 6 bin 530 öğrenciye sınıf eğitimi verdik. Ayrıca, 22 ilde 55 eğitim başlığı altında üniversite öğrencilerine ve yeni mezunlara yönelik istihdam ve uygulama odaklı atölye eğitimleri düzenledik. Eğitimlerin yanı sıra gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle sektörün önde gelenleri ile öğrencileri bir araya getiriyoruz." ifadelerini kullandı.