Dün, sosyal medya platformu X’te bir vatandaş Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’na, Bismil’de devlet okullarının kayıt parası istedikleri şikayetinde bulunuştu. Vali Zorluoğlu’nun da yanıt verdiği iddialar ile ilgili Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Savcılık, sosyal medya platformu üzerinden Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’na, Bismil’de devlet okullarının kayıt parası istedikleri şikayetini ihbar olarak değerlendirdi.

Twitter’daki şikayet ‘ihbar’ olarak değerlendirildi

İhbarda bulunan söz konusu şahsın bayanına başvurulacağı, eldeki deliller doğrultusunda suç ve suç unsurlarının tespit edilerek şüpheli şahıs veya şahıslar hakkında adli soruşturma yürütüleceği belirtildi.

‘Bismil’de devlet okulları kayıt parası alıyor’ diyen vatandaşa Vali Zorluoğlu’ndan yanıt! ‘Bismil’de devlet okulları kayıt parası alıyor’ diyen vatandaşa Vali Zorluoğlu’ndan yanıt!

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı, ilgili şahıs veya şahıslar ile ilgili soruşturma başlattı.

Olayın geçmişi

Sosyal medya platformu X’te (Twitter) bir vatandaş Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nu etiketleyerek “Sayın valim Bismil ilçesinde devletin okulunda 5400 TL kayıt parası alınıyor, var mı bundan haberiniz, Dm’den yazarsanız dekont atarım size” şeklinde bir twit attı.

Sosyal medya kullanıcısının cevabını dikkate alan Vali Zorluoğlu vatandaşa cevap olarak “Siz atın bana dekontunu DM’den.” Dedi.

‘Diyarbakırlı’ rumuzunu kullanan vatandaş da; “Gönderdim sayın valim” diyerek dekontu DM’den (özelden) gönderdiğini belirtti.

Muhabir: (Kamuran Turgay)