Daha önce sahil bölgesinde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Kabaiş'in bulunması için arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Van Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalara özel ekipler de dahil oldu. Gölde ve kıyı şeridinde hem karadan hem de sudan yapılan aramalara Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD ve çeşitli arama kurtarma birimleri katılıyor.

Resim 790E10Df

Arama çalışmaları kapsamında 20 dalgıç ve gemi personeli, 5 gemi, 4 bot, jetski ve sonar cihazlarıyla gölün derinliklerini tarıyor. Ayrıca çevik kuvvet, atlı polisler, jandarma personeli ve arama kurtarma köpekleri ile birlikte iki polis helikopteri ve insansız hava araçları da sahil ve çevresinde arama çalışmalarına destek veriyor.

Resim 9Ef424E2

Ekipler, Bardakçı Mahallesi’ndeki metruk binalar, sazlık alanlar ve sahil çevresindeki yerleşim yerlerini titizlikle inceliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 Ekim’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kabaiş’e ait bir başörtüsünün bulunduğunu belirtmişti. Ekipler, teknolojik imkanları da kullanarak kayıp öğrenciyi bulabilmek için büyük bir çaba gösteriyor.

Vanda Kaybolan Universite Ogrencisini Arama Calismalari Suruyor 662Cec34

Kaynak: AA