Doğu Anadolu Bölgesi'nde 3 milyon hastaya hizmet veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp Merkezi'nde hizmete giren İntravasküler Ultrason (IVUS) cihazıyla kalp damarlarını detaylı bir şekilde görüntüleyerek tedavi süreçlerine yeni bir perspektif getiriyor.

Teknoloji ile Hizmet Kalitesi Artıyor

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastane bünyesinde uzun süredir hizmet verdiklerini ve Kalp Merkezi'nde birçok başarılı işleme imza attıklarını belirtti. Kalp damarlarındaki tıkanmaların değerlendirilmesi, darlık boyutunun ölçülmesi, stent yerleşimi gibi detayları sağlayan IVUS cihazının, anjiyografiye göre daha kapsamlı bilgiler sunduğunu vurguladı. Sarıkaya, "Yeni teknoloji, özellikle yüksek riskli hastalara yapılan işlemlerde bize ciddi anlamda katkı sunuyor." dedi.

IVUS Cihazı ile Komplike İşlemler Daha Etkin Gerçekleştiriliyor

Hastane bünyesine kazandırılan IVUS cihazının, damar içindeki darlıkları detaylı bir şekilde inceleme olanağı tanıdığını söyleyen Sarıkaya, özellikle "ana koroner" dedikleri ana damarın başındaki darlıklarda bu teknolojinin büyük avantaj sağladığını ifade etti. Cihazın hastaların dış merkezlere gitmesine gerek kalmadan komplike işlemleri daha rahat ve konforlu bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıdığını dile getirdi.

Kardiyoloji Uzmanı: "Son Derece Güzel Bir Teknik"

Kardiyoloji uzmanı Dr. Gürkan İmre ise IVUS'un Türkiye'de ve dünya genelinde sadece gelişmiş merkezlerde kullanılan bir yöntem olduğunu belirterek, "Damar içindeki darlık ve plağın ciddiyetini görmek, stent öncesi ve sonrası damar durumunu değerlendirmek açısından bu teknik son derece önemli. Eskiden hastaları dış merkezlere yönlendiriyorduk, ancak artık hastalarımız bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar." şeklinde konuştu. (İHA)

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI