Vali Murat Zorluoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik inceleme ve bilgi alma ziyaretlerini devam ederken, son olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, ilimizde hayvancılık ve tarım alanında uygulanan ve devam eden projeler hakkında brifing alarak, sorunlar ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

I M G 8461

Toplantıda Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır’da tarımın mevcut durumu yanında, tarım ve hayvancılık sektörünün geliştirilmesi için planlanan projeler ve kurum hakkında genel bilgiler verdi. 

I M G 8462

Toplantıda yaptığı konuşmasında, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Murat Zorluoğlu; “Diyarbakır gerçek bir tarım şehri. Buğday, pamuk, mercimek ve mısır gibi ürünlerde ülke ölçeğinde ilk sıralarda yer alıyor. Ayrıca, Çok önemli bir hayvan varlığına da ev sahipliği yapıyor. Her geçen sene sulanabilir tarım arazilerimiz artış göstersede, Silvan Barajımızın da devreye girmesiyle sulanabilir topraklarımızın neredeyse tamamı yaklaşık 4 milyon dekar arazi suya kavuştu. Bu, toplam tarım üretiminin ikiye katlanması demek, ilave yüzbinlerce istihdam demektir

Vali Zorluoğlu, Bu nedenle görev süremiz boyunca Diyarbakır’da tarım sektörü üzerinde çok çalışacağımız bir sektör olacağı ifade ederek, Çifçilerimize başta Tarım Bakanlığımız olmak üzere hükümetimiz çok ciddi destekler verdi, veriyor. Büyük sulama projelerinin yapımı süratle devam ediyor.  Allah razı olsun. Bize düşen de çifçilerimizle omuz omuza üretimi artıracak ve çeşitlendirecek adımları atmaktır” dedi.

I M G 8463

Yapılan Toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Coşkun ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar'ın yanı sıra; il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve birim sorumluları da katıldı.

I M G 8464

Muhabir: Hamdullah Çetin