Vali Murat Zorluoğlu: "Bir plan dahilinde bütün ihtimalleri de göz önünde bulundurarak çocuğumuzu arıyoruz. Birkaç günden beri bu faaliyetler devam ediyor"

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki kız çocuğunu arama çalışmaları devam ediyor.

Vali Zorluoğlu, Narin’in Ailesini Ziyaret Etti, Bakan Yelikaya Ile Görüştürdü 2

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde önceki gün saat 15.00 sıralarında Narin Güran'dan (8) haber alamayan ailesinin durumu yetkililere bildirmesi üzerine bölgede, 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

Jandarma ekipleri helikopterden termal kamera ile arama yaptı. AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında, diğer ekipler de köyün çevresi ve tarlalarda çalışma yürütüyor.

Baba Arif ve anne Yüksel Güran çifti de kızlarından gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Baba Arif Güran, kızının bulunması için ekipler ve vatandaşların yoğun çalışma yürüttüğünü söyledi.

Vali Zorluoğlu, Narin’in Ailesini Ziyaret Etti, Bakan Yelikaya Ile Görüştürdü 5

Vali Zorluoğlu, aileyi ziyaret etti, Bakan Yelikaya’yı arayarak baba Güran ile görüştürdü

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Sur Kaymakamı Asım Solak, Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, aileyi ziyaret etti. Vali Zorluoğlu, ziyarette İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak Narin'in babası Arif Güran ile görüştürdü. Güran, kızını arama çalışmalarında verdiği destekten ötürü Bakan Yerlikaya'ya teşekkür etti. Ekiplerin seferber olarak kızını aradığını ifade eden Güran, "Sayın Bakanım Rabb’im sizden razı olsun. Emniyetimiz, valimiz, jandarma komutanımız nefes almadan arıyorlar ama bir türlü bir ipucu bulamadık. Rabb’im devletin eksikliğini vermesin. Bizim burada sahipsiz olmadığımız bellidir, devlet yanımızdadır" dedi.

Vali Zorluoğlu, Narin’in Ailesini Ziyaret Etti, Bakan Yelikaya Ile Görüştürdü 4

'KENDİSİNDEN SADECE BİR TERLİK BULUNABİLDİ'

Vali Zorluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yanlarında olmak ve taleplerini dinlemek için aileye ziyarette bulunduklarını söyledi. Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Bir plan dahilinde bütün ihtimalleri de göz önünde bulundurarak çocuğumuzu arıyoruz. Birkaç günden beri bu faaliyetler devam ediyor. Dağ taş demeden bu çevrede aranmadık yer kalmadı. O çerçevede inşallah bu çalışmalar usanmadan devam edecek. İnşallah bu çabalarımız olumlu sonuçlanır ve buradan Türkiye'ye güzel bir haber veririz."

Vali Zorluoğlu, Narin’in Ailesini Ziyaret Etti, Bakan Yelikaya Ile Görüştürdü 6

Valilik: "Geniş çaplı arama faaliyetine devam edilmektedir"

Valilikten yapılan açıklamada, Arif Güran'ın 21 Ağustos'ta kızının kayıp olduğunu ve aramalarına rağmen bulamadıklarını jandarmaya bildirdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Kayıp kız çocuğu Narin Güran'ın bulunabilmesi amacıyla Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timince Tavşantepe Mahallesi ve diğer bölgelerde geniş çaplı arama faaliyetine devam edilmektedir." bilgisi verildi.

Valilikçe paylaşılan görüntüde de ekiplerin köyde, köy çevresinde, tarlalarda ve sulama kanalındaki arama çalışması yer alıyor.

Vali Zorluoğlu, Narin’in Ailesini Ziyaret Etti, Bakan Yelikaya Ile Görüştürdü 7

Vali Zorluoğlu, Narin’in Ailesini Ziyaret Etti, Bakan Yelikaya Ile Görüştürdü 3

Vali Zorluoğlu, Narin’in Ailesini Ziyaret Etti, Bakan Yelikaya Ile Görüştürdü 9

Vali Zorluoğlu, Narin’in Ailesini Ziyaret Etti, Bakan Yelikaya Ile Görüştürdü 8

Kaynak: (DHA)