Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) hava durumu tahminlerinin ardından, Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaklaşan aşırı sıcak havalar konusunda uyarılarda bulundu.

5 İLE SARI KODLU UYARI! Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağış bekleniyor.

Günlük tahminde "Yağışların; Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Sarı kodlu uyarı verilen iller ise Ağrı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan olarak sıralandı.

SICAKLAR 5-6 GÜN SÜRECEK! Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada aşırı sıcak havaya karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcakların pazartesi gününden itibaren etkili olacağını ve 5-6 gün süreceğini ifade etti.

Prof. Dr. Orhan Şen, açıklamasında şu uyarılarda bulundu:

  • Pazartesi'den itibaren Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerine aşırı sıcaklar geliyor. Bu sıcaklıklar 5-6 gün boyunca etkili olacak.
  • 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkmayın, bol su tüketin, açık renk ve bol giysiler giyin, güneş gözlüğü ve şapka kullanın.
  • Orman yangını riski var, bu nedenle aracınızda ve orman kenarlarında sigara içmeyin.

BAZI BÖLGELER YAĞIŞLI OLACAK! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre:

Kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop, Yozgat ve Sivas çevreleri ve Kayseri’nin kuzey ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Editör: Murat Tanrıkulu