Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumu bültenine göre,

  

Diyarbakır-Bismil-Batman yolunun 12-18. kilometrelerinde yürütülen yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden çift yönlü sağlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Akmeşe-Adapazarı kavşakları arasında, Ankara-İstanbul (Kuzey) yönünde gerçekleştirilecek yol bakım çalışmaları nedeniyle bant aktarımı yapılıyor. Bu nedenle trafik, İstanbul-Ankara (Güney) yönünden çift yönlü olarak sağlanıyor.

İzmir Çevre Otoyolu'nun Bornova-Karşıyaka arasında, 8-16. kilometreler arasında köprü onarım çalışmaları sebebiyle, 31 Ağustos'a kadar trafik yoğunluğunun düşük olduğu saatlerde sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Niğde-Pozantı Otoyolu'nun 22-25. kilometreleri ve O-21/28 yolunun 0-4. kilometrelerindeki tünel bölgelerinde, Kırkgeçit 15. Viyadüğü'nde yapılan derz çalışmaları nedeniyle trafik, Ankara yönünden çift yönlü olarak sağlanıyor.

Ankara-Çankırı yolunun 13-16. kilometreleri arasında devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sürdürülüyor.

Korkuteli-Elmalı yolunun 28-29. kilometrelerinde, üstyapı çalışmaları kapsamında patlatmalı kazı çalışmaları yapıldığından, saat 10.00-17.00 arası yol kontrollü olarak kapatılacak.

Samsun-Ankara yolunun Ankara istikametinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü olarak ilerliyor.

Artvin-Erzurum yolunun 0-55. kilometrelerinde, yol şevi temizlik çalışmaları nedeniyle yol, kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ve tek şeritten kontrollü olarak devam ediyor.

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 40-44. kilometrelerinde asfalt yenileme çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle İnegöl-Bursa yönü trafiğe kapatılarak, ulaşım Bursa-İnegöl yönünden çift yönlü olarak sağlanıyor.

TAG Otoyolu'nda Osmaniye Batı Kavşağı ile Toprakkale Kavşağı arasındaki 0-1. kilometrelerde üstyapı onarım çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar sırasında bant aktarımı yapılarak ulaşım, Gaziantep yönünden iki yönlü ve kontrollü şekilde sağlanıyor. Ayrıca Toprakkale gişesi giriş-çıkış kavşak kolları, üstyapı çalışmaları nedeniyle trafiğe kapalı durumda.

Muhabir: Murat Tanrıkulu