Louise Wateridge, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze'deki Kıdemli İletişim Görevlisi olarak İngiliz basın kuruluşu BBC'ye verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Wateridge, İsrail makamlarının Gazze'ye yönelik yardımların ulaşmasını zorlaştıran kısıtlamalarının insani müdahaleyi son derece zor hale getirdiğini belirtti. Yardımların Gazze'ye güvenli ve düzenli bir şekilde ulaştırılabilmesi için sürekli ve öngörülebilir bir yardım girişine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

UNRWA'nın Gazze'deki yardım ekiplerinin yaşadığı zorluklara da dikkat çeken Wateridge, yardımları içeri sokabilmek ve ekiplerin güvenliğini sağlayabilmek için İsrail makamlarının onayını almak için büyük çaba harcadıklarını dile getirdi. Gazze'de yaşanan insanlık dramını da vurgulayan Wateridge, binaların enkaza döndüğü, temiz suyun neredeyse hiç olmadığı ve kaynakların yetersiz olduğu koşulların "korkunç" olduğunu ifade etti.

Sağlık alanındaki krize de değinen Wateridge, Gazze'deki doktor ve hemşirelerin varlığına rağmen İsrail'in kısıtlamaları nedeniyle ilaç eksikliğinin ciddi bir sorun olduğunu ve bu durumun sağlık hizmetlerini etkilediğini söyledi.

Muhabir: İrfan Gültekin