Açılışa AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Şef Ebru Baybara Demir ve birçok önemli konuk katıldı. Zamarot 1890'ın açılışıyla beraber 150 yeni iş imkanı oluşturuldu ve bu, Şef Ebru Baybara Demir'e göre faydayı daha da genişletecek.

Baybara Demir, "Topraktan Tabağa Kooperatifi, toplumsal yardımlaşma temelinde kuruldu ve 2018'den bu yana her gün büyüyerek daha fazla çiftçiye, ürüne ve istihdama ulaşmaya çalışıyor. Bugün, kooperatif Mardin ve çevresindeki 170 geleneksel çiftçinin ürünlerini işleyerek tüm Türkiye'ye ulaştırıyor. Yaptığımız çalışmalar, özellikle Sorgül buğdayıyla yerel üretimin gücünü ortaya koydu.

Sürdürülebilir kalkınma için yerelin desteklenmesi, yerinde üretim ve tüketim önemli. Zamarot 1890 ile gastronomide kooperatif modelini öne çıkarıp herkesi yerel ürünleri tüketmeye davet ediyoruz. Ayrıca, Türkiye’nin ilk Sıfır Atık ve 6. His restoranını Mardin’de açarak bu çağrımızı pekiştiriyoruz. Zamarot 1890 aynı zamanda Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da gastronomi eğitimi almak isteyen gençlere yönelik bir okul misyonu üstlenecek. Öğrencilerin kendi yaşadıkları bölgede eğitim alabilecekleri bir merkez olacak" dedi.

A W094691 02
AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı da Topraktan Tabağa Kooperatifinin gelişimini ve katkılarını görmenin mutluluğunu dile getirdi. Çankırı, "Çiftçilerin kalkınmasına destek veren, istihdam sağlayan ve kendi işletmelerini sürdürebilen bir ekosistemle sosyal kooperatiflerin artmasını umut ediyorum. Zamarot 1890, sadece bir restoran olmanın ötesinde, turizme ve yerel kalkınmaya olan desteğinin yanı sıra gastronomi eğitimi alan gençler için önemli bir eğitim merkezi olacak" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

A W094691 01

A W094691 03

Kaynak: (İHA)