Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde bu haftanın hava durumu tahminlerini paylaştı. Çelik, yarın Orta ve Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yağış beklendiğini ifade ederek, “Yağışların kıyılarda yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını öngörüyoruz. Özellikle Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında cumartesi günü kuvvetli yağış bekliyoruz,” dedi.

Çelik, kuvvetli yağış beklenen Giresun, Rize ve Artvin’in kıyı kesimleri için sarı kodlu uyarı verdiklerini belirterek, vatandaşların ani sel ve su baskını gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Hafta boyunca yurt genelinde önemli bir sıcaklık değişimi beklenmediğini ifade eden Çelik, “Sıcaklıklar batı bölgelerde mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer bölgelerde ise normaller civarında olacak. Marmara Bölgesi ve iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde sis ve pus görülebilir. Yağışsız, mevsim normallerine yakın bir hava yaşanacak,” şeklinde konuştu.

Üç Büyük Şehirde Hava Durumu

Çelik, üç büyük şehirde yağış beklenmediğini, İstanbul’da bulutlu, Ankara ve İzmir’de ise az bulutlu ve açık bir hava öngörüldüğünü belirtti. Hava sıcaklıklarıyla ilgili olarak da, “Ankara’da en düşük sıcaklık 4-5 derece, en yüksek sıcaklık ise 18-20 derece civarında seyredecek. İstanbul’da en düşük sıcaklık 10-11 derece, en yüksek sıcaklık 19-20 derece olacak. İzmir’de ise en düşük sıcaklığın 13-14, en yüksek sıcaklığın 24-25 derece arasında olmasını bekliyoruz,” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA