Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin il düzeyinde iş gücü istatistiklerini açıkladı.

Verilere göre, 2023 yılında Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 9,4 olarak belirlendi. En yüksek işsizlik oranı yüzde 23,3 ile Hakkari'de, en düşük işsizlik oranı ise yüzde 4,8 ile Sinop'ta olduğu belirlendi.  

   

Türkiye genelinde 2023 yılı istihdam oranı yüzde 48,3 olarak kaydedildi. En yüksek istihdam oranı yüzde 58,2 ile Ardahan'da, en düşük istihdam oranı ise yüzde 35,5 ile Siirt'te görüldü.

  

Geçen yıl iş gücüne katılma oranı yüzde 53,3 olarak belirlendi. Bu kapsamda en yüksek iş gücüne katılma oranı yüzde 61,7 ile Ardahan'da, en düşük iş gücüne katılma oranı ise yüzde 38,5 ile Siirt'te tespit edildi.

Bültende Yeniden Üretim

Hanehalkı İş Gücü Araştırması sonuçlarına göre, iş gücü istatistikleri yıllık olarak Türkiye ve istatistiki bölge birimleri sınıflaması (İBBS) düzey 2 detayında 26 bölge için yayımlanıyor. İl düzeyine ilişkin temel iş gücü göstergeleri 2008-2013 yıllarında model yaklaşımlarıyla üretilirken, model kısıtlarının sağlanmaması nedeniyle bir süre ara verildi. Yapılan düzenlemelerle, il düzeyindeki temel iş gücü göstergeleri doğrudan araştırma verileri kullanılarak yeniden üretilmeye başlandı.

  

Kaynak: AA