Aynı kararname ile Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevden alındı. Onun yerine Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erhan Karakaya atanırken, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine ise Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda ise Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılıklarında değişiklik yapıldı. İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alınırken, Emre Dabak bu göreve atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda da çeşitli atamalar gerçekleşti. Altyapı Genel Müdürlüğüne Yalçın Eyigün, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Burak Aykan, Denizcilik Genel Müdürlüğüne Ünal Baylan, Personel Genel Müdürlüğüne Necmiye Leyla Akıncı getirildi. Ayrıca, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne Salih Tan, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğüne Murat Baştor, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Kamuran Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığına Selami Yazıcı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına ise İbrahim Kolcu atandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Enes Çakmak, Genel Müdür Yardımcılığına Mustafa Akkaya, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Selim Koçbay, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Ufuk Yalçın getirildi.

Bunun yanı sıra, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda açık bulunan Başkan Yardımcılığı görevine Murat Kazancı atandı. Orman Genel Müdürlüğü’nde de Genel Müdür Yardımcılıklarına Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer getirildi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü görevine ise İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince atandı.

Son olarak, Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun görevden alınırken, yerine Rıdvan Duran atandı.

Kaynak: Haber Merkezi