Trump, Kasım ayındaki seçimleri kazanması durumunda, Google’ın arama sonuçlarını manipüle ederek Demokratların adayı Kamala Harris’e avantaj sağladığını öne sürerek harekete geçeceğini açıkladı. Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda, Google’ın kendisiyle ilgili olumsuz içerikleri öne çıkarırken, Harris hakkında olumlu haberleri vurguladığını ve bunun "yasadışı" olduğunu iddia etti.

Trump, eğer seçimi kazanırsa, ABD Adalet Bakanlığı'nı devreye sokarak Google'ı seçimlere "açık müdahale" nedeniyle dava etmeye çağıracağını belirtti ve "Bu yasadışı bir eylemdir," ifadesini kullandı.

Trump’ın bu açıklamalarının, muhafazakar Medya Araştırma Merkezi’nin, Google’ın arama algoritmasının Trump'a karşı Harris'i öne çıkardığını iddia eden çalışmasıyla ilişkili olduğu düşünülüyor.

Google'dan İddialara Ret

Google, bu suçlamaları reddederek, arama algoritmalarının herhangi bir adayı kayırmak için manipüle edilmediğini ve tarafsız bir sistem kullanıldığını bildirdi.

Elon Musk da Google'a Eleştiriler Yöneltmişti

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk da kısa bir süre önce, Google ve Microsoft’un Demokrat Parti'ye yaptığı bağış miktarına tepki göstermişti. Musk, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, "Google ve Microsoft, Demokrat Parti'ye orantısız bir şekilde bağış yapıyor. Her iki şirket de internet tarayıcıları ve arama motorlarının neredeyse tamamını kontrol ediyor. İyi niyetle bile önyargı yaratmaktan kaçınamıyorlar," ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi