CNN'in isimsiz bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Root'un sosyal medya hesaplarında uluslararası jeopolitik olaylar hakkında yaptığı "olağandışı açıklamalar" nedeniyle, soruşturmacılar Güney Florida'daki bir federal mahkemenin şüphelinin akıl sağlığı değerlendirmesi yapılmasına karar vermesini bekliyor. Bu değerlendirmenin, şüphelinin "hukuki süreçlere katılma yeterliliğini" belirlemek amacıyla yapılacağı ifade ediliyor.

15 Eylül tarihinde Trump'ın kaldığı Trump Uluslararası Golf Kulübü'nde bir silahlı saldırı gerçekleşti. ABD Gizli Servisi, personelinin silahlı bir şüpheliye ateş açtığını duyurdu.

Palm Beach İlçesi Şerifi Rick Bradshaw, şüphelinin golf kulübünün yakınındaki çalılıklarda saklanmaya çalıştığını ve yanında teleskopik görüşe sahip bir AK-47 saldırı tüfeği, seramik zırhlı iki sırt çantası ve bir aksiyon kamerası bulundurduğunu açıkladı. Şüpheli Ryan Wesley Root gözaltına alındı.

FBI, olayı araştırdığını ve saldırıyı Trump'a yönelik potansiyel bir suikast girişimi olarak değerlendirdiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi