Kampanya kapsamında, tüm borcunu kapatamayan vatandaşlar da indirimden faydalanabilecek. Borcun tamamını ödeyemeyenler, borç bakiyesinin en az yüzde 25'ini peşin ödemek şartıyla, kısmi olarak yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.

Kampanyaya katılmak isteyenler, 23 Eylül - 18 Ekim 2024 tarihleri arasında ilgili bankalara başvuru yapabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak ödemelerde indirimden faydalanma imkânı bulunmayacak.

Kampanyadan yararlanma koşulları

İndirimin geçerli olduğu projelerdeki konut ve iş yeri sahiplerinin, başvuru sırasında o aya ait taksitlerini ödemiş olmaları ve geçmişe dönük taksit ya da emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.

Ayrıca, geri ödeme taksitleri en geç Haziran 2023 sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları kampanyadan yararlanabilecek. Ancak taksit sayısı 12 ay ve daha az olanlar bu indirimden faydalanamayacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanma imkânına da sahip olacaklar.

Kaynak: İLKHA