Bakan Bolat, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) tarafından düzenlenen istişare toplantısında bir konuşma yaptı.
Bakan Bolat, otomotiv sektöründe uzun süredir devam eden sıkıntıların alınan önlemlerle giderildiğini belirterek, son 1-2 ay içinde piyasaya 600 bin araç girdiğini ve birinci el ve ikinci el araçlarda yüzde 15-20'ye varan indirimlerin olduğunu açıkladı.
Emlak sektöründe de benzer bir durumun yaşandığını belirten Bakan Bolat, "Marketlere çağrı yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız, kabin toplantısının ardından zincir marketler, yerel marketler, perakendeciler federasyonu ve perakendeciler derneği tarafından büyük fiyat indirim kampanyalarının başladığını duyurdu. Diğer sektörlerden de aynı adımı bekliyoruz." dedi.
Bakan Bolat, "Perakende zinciri son halkasıdır, tedarik zinciri altındaki halkaların da benzer bir yaklaşıma sahip olması gerekir. Sürekli fiyat artırarak aslında satıcılar ve firmalar, kendi müşterilerini ve pazarlarını azaltmaktadır. Bu, geçici olarak daha fazla kar sağlandığını düşündürebilir, ancak gerçekte satın alma gücünü zayıflatır, pazarı daraltır ve müşteri sayısını azaltır." diyerek devam etti.
Bakan Bolat, "Şu anda beyaz eşya, tekstil, konfeksiyon ve mobilya sektörlerinin de bu kampanyaya katıldığını açıklıyoruz. Bu indirim kampanyalarını yakından takip ediyoruz. Bu organizasyonlar ve sivil toplum kuruluşlarından liste talep ediyoruz. İndirim yapan ve kampanya öncesi ve sonrasını bildiren kuruluşları Ticaret Bakanlığı web sitesinde yayımlayacağız. Bu nedenle tüm şirketleri, perakende sektöründen olsun ya da diğer sektörlerden olsun, hizmet alanlarından olsun, Cumhuriyet'in 100. yılında normalleşmeye, fiyat dalgalanmalarını ortadan kaldırmaya ve halkımızın daha fazla alışveriş yapabilmesini sağlamaya bir kez daha davet ediyoruz." şeklinde konuştu.