Fransa’da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından ilk kez konuşan Durov, geçen ay Paris’e gelişinin ardından 4 gün boyunca polis tarafından sorgulandığını belirtti. Fransız yetkililerin, Telegram üzerinden gerçekleştirilen yasa dışı faaliyetlerden onu şahsen sorumlu tutabileceklerini söylediklerini dile getiren Durov, bunun kendisi için oldukça şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Telegram’ın Avrupa Birliği (AB) nezdinde resmi temsilcileri olduğunu ve AB taleplerine her zaman yanıt verdiklerini hatırlatan Durov, Fransız yetkililerin de kendisiyle iletişim kurmak için birçok seçeneği bulunduğunu belirtti. CEO'ların platformlarındaki kullanıcıların işlediği suçlardan dolayı suçlanmasının doğru olmadığını yineleyen Durov, "Yeni teknolojiler geliştirmek zaten zorlu bir süreçken, bu araçların kötüye kullanımından dolayı kişisel olarak sorumlu tutulmak daha da zorlaştırıcıdır." diye ekledi.

Durov, daha önce Rusya ve İran’ın Telegram’dan şifreleme anahtarlarını talep ettiğini, ancak bunu reddettikleri için platformun bu ülkelerde yasaklandığını hatırlattı. Telegram’ın ilke ve değerleriyle uyumlu olmayan pazarları terk etmeye hazır olduklarını belirten Durov, Telegram’ın dünya genelinde 950 milyon kullanıcıya ulaştığını ve bu durumun suçlular tarafından suistimal edilmeyi de artırdığını söyledi.

Son olarak Durov, “Ağustos ayında yaşanan bu olayların, Telegram ve sosyal medya endüstrisini daha güvenli ve güçlü hale getirmesini umuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi