Bütçe süreci, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek bütçe bağlama töreniyle başlayacak. Görüşmelerin ilk durağı, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu olacak. Yılmaz'ın sunumundan sonra komisyon çalışmalarına bir hafta ara verilecek ve bütçenin geneli üzerindeki tartışmalar 30 Ekim'de başlayacak.

Bu genel görüşmelerin ardından, kurum bütçelerine geçilecek. İlk olarak TBMM Meclis Başkanlığı bütçesi ele alınacak, ardından Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki 17 bakan sırayla kendi bakanlık bütçelerini sunacak. Son aşamada Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülecek ve bir önceki yılın Sayıştay raporları komisyonda değerlendirilecek. Komisyon aşamasındaki müzakerelerin yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki çalışmalar tamamlandıktan sonra, bütçe görüşmeleri aralık ayı başında Meclis Genel Kurulu'nda devam edecek. Genel Kurul, 12 gün boyunca yoğun bir mesaiyle bütçe üzerinde çalışacak. Bu süre zarfında Meclis'e ziyaretçi kabul edilmeyecek ve siyasi partiler grup toplantılarına ara verecek.

Kaynak: Haber Merkezi