Anız Yakmaya Karşı Sıkı Denetimler Başlatıldı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, haftalar öncesinden anız yakılmasına karşı uyarılarda bulunarak tarımsal alanların mercek altına alınması ve sıkı denetim yapılması talimatını vermişti. Vali Şıldak, denetim mekanizmasını en üst seviyeye taşıdıklarını belirtti.

24 Saat Denetim

Vali Şıldak, ekili ve hasadı yapılmış araziler ile ormanlık alanlarda kolluk kuvvetlerinin 24 saat esasıyla denetimlerini sürdürdüğünü ifade etti. Olası yangınlara sebep olanlara ağır yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Ayrıca, konuya birebir ilgilendiğini ve olayları günlük raporlar halinde takip ettiğini belirtti.

Cezalar ve Uyarılar

Vali Şıldak, "İlimiz genelinde anız yangınları ile ilgili sıkı bir takip başlatılmıştır. Anız yakanlar hakkında kolluk birimlerimiz tarafından gerekli tespitler yapılarak mutlaka adli ve idari işlemler uygulanacaktır. Anız yakarak tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin yanmasına, insanların ve diğer canlıların hayatını kaybetmesine sebep olmayın." dedi.

Komşu İllerdeki Yangınlar

Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan yangınlardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Vali Şıldak, "Komşu iki ilimizde yaşanan yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Benzer faciaların yaşanmaması için lütfen sağduyulu davranalım ve yangına sebebiyet verebilecek davranışlardan kaçınalım." dedi.

Ağır Yaptırımlar

Anız yakanlarla ilgili güvenlik birimleri failleri belirleyerek haklarında işlem başlatacak. Bu kapsamda, şüpheli kişi hem Cumhuriyet Savcılığına bildirilerek adli işleme tabi tutulacak hem de idari para cezası uygulanacak.

Kaynak: (İLKHA)